Tips Kruger National Park

Wanneer je naar Zuid-Afrika gaat is een bezoek aan het Kruger National Park eigenlijk een must. Het Kruger National Park is het bekendste wildlifepark in Zuid-Afrika en trekt dan ook vele toeristen. Het Kruger Park ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika op de grens met Mozambique en Zimbabwe . Het Kruger Park is groot, heel groot. Hij is wel 380 km lang en 60 km breed met een oppervlakte van ongeveer 20.000 km². In het Kruger Park heb je diverse kampen waar je kunt overnachten (wij verbleven in de kampen: Skukuza en Berg en Dal). In het Kruger Park leven talloze wilde dieren, waaronder ook de “Big Five” (leeuw, buffel, luipaard, neushoorn en olifant).

In mijn blog “Hoogtepunten Zuid-Afrika” heb ik al verteld wat je in het Kruger Park kunt verwachten, maar ik heb nog wat tips en weetjes die ik jullie niet wil onthouden.

Kruger Park

Goed om te weten:

  • Er gelden snelheidsregels in het park en deze worden ook gehandhaafd. Op de geasfalteerde wegen mag je max. 50 km/u en op de gravelwegen max. 40 km/u. In de buurt van dieren geldt een maximum van 25 km/u (maar dit is niet zo moeilijk, want je wilt ze ook zo graag goed kunnen zien!)
  • Het park heeft vaste openingstijden. Buiten deze tijden is het niet mogelijk om in het park te rijden, tenzij je een Game Drive hebt gereserveerd en je onder begeleiding het park ingaat.
  • Alleen in bepaalde gebieden mag je je auto verlaten. Dit staat dan ook vaak aangegeven.
  • Voor de prijzen van de dagelijkse toelage die je moet betalen in het park is het handig om de site https://www.sanparks.org/parks/kruger/tourism/tariffs.php te raadplegen.
  • Een 4WD is geen must. Er zijn geasfalteerde wegen in het Kruger Park. Wanneer je van de geasfalteerde wegen gaat, kunnen de wegen wel erg hobbelig zijn.
  • Het Krugerpark is malariagebied. Wij waren er in de Zuid-Afrikaanse winter en hoefden toen geen malariapillen te slikken.
  • Tijdens de Zuid-Afrikaanse winter zul je in het Kruger Park de dieren goed kunnen zien, omdat er weinig blaadjes aan de bomen zitten. Hierdoor kunnen de dieren zich niet goed verstoppen. Wij hebben hierdoor ontzettend veel dieren kunnen spotten. Daarentegen ziet het park er niet zo groen uit en dit kan minder mooi ogen.
  • Vaak kan je bij je accommodatie boekjes halen waarop allerlei dieren staan afgebeeld. Deze kun je hierop aanvinken, zodat je kunt zien welke dieren je allemaal bent tegengekomen.
Kruger Park

Hopelijk heb je wat aan bovenstaande tips en weetjes! Of misschien ben je zelf al eens naar het Kruger National Park geweest en heb je nog wat handige tips. Deel ze in de comments!