Terug van weg geweest (met leuk reisnieuws!)

Weer terug:
Woow, mijn laatste blog is gewoon van 24 maart 2020! Deze ging toen over het mooie Boedapest. De reden van mijn afwezigheid? Misschien een beetje een open deur, maar natuurlijk de coronapandemie. Wij zijn daardoor weinig aan reizen toe gekomen (behalve afgelopen jaar). Daarnaast heb ik het privé ook erg druk gehad. We kunnen  wel stellen dat de afgelopen jaren compleet anders zijn verlopen dan we allemaal voor ogen hadden. Daryl en ik hadden megavette reisplannen voor 2020, maar die zijn helaas -zoals bij velen- in het water gevallen. Het schrijven over reizen leek me toentertijd dan ook gewoon niet zo relevant. Ik miste zelf ook de zin om te schrijven en had ook niet veel content om over te schrijven. Voor ons was het een enorme domper dat onze reisplannen geannuleerd moesten worden, maar we beseften ons ook dat we absoluut niet mochten klagen. Als dit namelijk je grootste domper is, dan mag je wel van een luxeprobleem spreken. Maar je weet hoe dat gaat: “het bloed kruipt waar het niet gaan kan”. Nu alles m.b.t. corona weer de goede kant op gaat, nemen de reiskriebels weer toe. Ik ben dus weer achter mijn laptop gekropen om aan mijn reisblog te gaan werken. Zoals je ziet heeft deze een opfrisbeurt gehad. Er is nog wel wat werk aan de winkel (bijvoorbeeld oude blogs updaten), maar alles op zijn tijd!

Wat waren onze reisplannen voor 2020?
Voor 2020 hadden we heel wat in petto. Boedapest hebben we gelukkig nog mogen meemaken, maar er lag nog veel meer voor ons in het verschiet. Ik wil je in ieder geval meenemen naar de reizen die we gepland hadden:

  • Meivakantie 2020: Twee weken rondreizen met de auto door Schotland. Dit was iets wat al jaren bij mij en Daryl op de planning stond: het ruige landschap van Schotland ontdekken.
    Helaas is dit dus niet doorgegaan, maar we hopen zeker dat we in de toekomst deze route alsnog kunnen doen.
  • Zomervakantie 2020: Het doet toch wel een beetje pijn om er over te schrijven, want -man, man, man- wat hadden we deze reis graag willen maken! We zeggen af en toe ook al tegen elkaar: “het was eigenlijk te mooi om waar te zijn”. We zouden een camperreis maken door west-Canada van bijna 3 weken. Aansluitend hieraan zouden we een Alaskacruise doen (snap je de pijn? 😉 ). Deze cruise zou 7 dagen duren. We hadden hier meerdere gave activiteiten gepland staan (denk aan een helikoptertocht, huskyslee en treinreis). Zoals je ziet, was het echt: “too good to be true…”

Gemaakte reizen:
Ondanks dat we bovenstaande plannen moesten cancelen, hebben we ondertussen toch al wel weer wat reisjes er op zitten. Wat dat betreft vliegt de tijd ook wel weer en kan er ondertussen weer heel veel. In 2020 zijn we naar Luxemburg en Texel geweest. In het verleden zijn we al eerder naar Luxemburg geweest en hier heb ik toen een blog over geschreven. Luxemburg blijft gewoon een favorietje. Lekker dichtbij en prachtige natuur! Daarnaast waren we nog nooit naar een Waddeneiland geweest en dat werd dus ook wel eens tijd. Beide vakanties stelden absoluut niet teleur en hebben we van genoten. Op Texel hebben we zelfs parachute gesprongen!

In 2021 zijn we nog voor 12 dagen naar Frankrijk geweest en eind 2021 naar Fins Lapland (super tof!!!! Voelde echt weer een beetje als een verre reis, want we gingen weer eens vliegen).

En dit jaar… kon er gelukkig weer heel veel!!! We hebben daarom weer hele leuke en gave dingen gedaan en gezien. In de meivakantie zijn we naar IJsland geweest (echt GE-WEL-DIG). In de zomer 3 weken naar de Azoren (over een aanrader gesproken!). En een paar weken geleden naar Dubai. Zoals je ziet zijn we de schade aan het inhalen, haha!

Groot reisnieuws:
En dan nu het grote reisnieuws: Daryl en ik gaan binnenkort op wereldreis of een verre reis (hoe je het ook wil noemen :)). We zijn echt mega excited!!! 2 januari gaat onze eerste vlucht naar onze eerste bestemming en zijn we voor 6 maanden weg uit ons kikkerlandje. Binnenkort zal ik hier een blog over schrijven met alle ins- en outs! Maar zoals je begrijpt kunnen wij niet meer wachten! Ik hoop dan ook tijdens de reis af en toe een update te kunnen plaatsen op mijn blog. Mocht je het leuk vinden om ons te volgen dan kan dit op ons Youtube kanaal @DarMelTravel en op onze Instagram @darmeltravel.

Zo dat was dan alweer mijn eerste blog sinds lange tijd! Ik hoop hem nu echt weer regelmatiger bij te houden. Binnenkort komen er blogs over onze reis naar IJsland online. Dus stay tuned!