We gaan op wereldreis!!!

In mijn vorige blog heb ik het al laten vallen, maar we gaan op wereldreis! Een lang gekoesterde droom die EIN-DE-LIJK uit gaat komen. Vandaag neem ik jullie mee hoe dit allemaal tot stand is gekomen en wat het plan is.

We gaan op wereldreis

Het idee:
Na onze rondreis door Zuid-Afrika in 2015 kregen we het reisvirus echt te pakken. Maar echt het idee van een wereldreis/lange reis ontstond denk ik zo’n 6 jaar geleden. Concrete plannen waren er nog niet. Dat groeide langzaamaan. Op een gegeven moment kwam het wel zo ver dat we een route bedachten. Een super gave route, waar we elke keer aan werkten maar waar we voorlopig niets mee gingen doen. De reden? Financiën, werk, gezondheid… en daarna corona. Maarja het kriebelen bleef. De bovenstaande redenen die ons jaren geleden tegen hielden waren er nu niet of in mindere mate. Uiteindelijk hebben we dan begin dit jaar toch de knoop doorgehakt: we gaan WEL die verre reis maken! We hadden beiden het gevoel dat als we het nu niet doen, dan doen we het nooit meer.

Regelen:
Ja, en als je die beslissing neemt dan moeten er dingen geregeld worden. Met name ons werk. Beiden wilden we niet stoppen met ons werk en wilden we onze banen behouden. Gelukkig zijn wij er allebei goed met ons werk uitgekomen, waardoor we 6 maanden lang verlof hebben. Natuurlijk moest er nog veel meer geregeld worden, maar daar zal ik een aparte blog over schrijven.

Route wereldreis:
De oude route waar ik hierboven over schreef is deels van de baan. We hadden namelijk ooit de gedachte om te starten in Moskou en de Transmongolië Express te nemen naar China. Zoals je je kunt voorstellen staan deze bestemmingen op het moment niet meer zo hoog op ons lijstje en zijn deze dus van de baan. Van velen hebben we het advies gekregen om lekker op de bonnefooi op reis te gaan en vooral niet te veel te plannen. Ter plekke beslissen of je er langer wil blijven of niet. Dit klinkt natuurlijk heerlijk, maar eerlijk… zo zijn wij niet, haha! Ik vind dit idee heel fijn als je voor onbeperkte tijd weggaat, maar wij zijn toch uiteindelijk gebonden aan die 6 maanden. En 6 maanden zijn natuurlijk heel lang, maar geloof me ook dit lijkt op een gegeven moment kort tijdens de voorbereiding (je hoort mij verder niet klagen hoor). Daarnaast hadden we ook specifieke wensen qua bestemmingen en hierbij horen de nodige voorbereidingen. Helemaal niet erg, want wij vinden het voorbereiden juist erg leuk om te doen! Ik vind het heerlijk om voor een reis te gaan zitten en hier alles voor uit te pluizen.

We zijn het einde van onze reis nog in elkaar aan het puzzelen, maar het grootste deel van de reis hebben we uitgedacht. De route ziet er als volgt uit (en ja, ik ben erg enthousiast als ik dit aan het tikken ben!):

  • Noord-Vietnam – 2 weken
  • Singapore – paar dagen
  • Raja Ampat in Indonesië – 2 weken 
  • Nieuw-Zeeland – ongeveer 5,5 week
  • Zuid-oost Australië – ongeveer 5,5 week
  • West Australië – 3 weken
  • Eilanden als Fiji, Vanuatu, Samoa en de Cookeilanden – bijna een maand
  • Maleisië – paar dagen

Waarom deze bestemmingen?
Wooow dat is nog eens een lijstje, hè?! Helemaal een blij ei als ik er naar kijk. Waarom eigenlijk deze bestemmingen? Daryl en ik wilden sowieso al ooit naar Australië en Nieuw-Zeeland gaan. Door ons werk ging dat in het verleden vaak niet, omdat we aan onze schoolvakanties vastzitten (dan zitten we eigenlijk net niet in het juiste seizoen voor Australië en Nieuw-Zeeland). Daarnaast willen we op deze reis graag onze duikbrevetten (PADI) halen. We hebben toen gezocht naar de mooiste duiklocaties ter wereld en dan komt Raja Ampat naar boven drijven (we zaten een beetje in de modus: als je het doet, moet je het goed doen). De eilanden zijn voor mij al een hele lange droom. Ik houd van eilanden. Ik vond onze reizen naar Hawaii en de Azoren ook geweldig. Heerlijk die eiland vibe. Maar bij een paar van deze eilanden verwacht ik dat ze nog authentieker zijn en dat je het gevoel hebt van: “ik ben in een totaal andere wereld beland”. Zo ver mogelijk weg. Echt letterlijk de andere kant van de wereld. Ik kijk er nu al naar uit! Noord-Vietnam leek ons ook prachtig en een goede start voor onze reis. Even in het reizen inkomen. Maleisië zullen we niet heel lang zijn en fungeert eigenlijk meer als springplank terug naar huis.

Dit zal onze route zijn tijdens onze wereldreis. Er kan natuurlijk altijd van afgeweken worden als de omstandigheden daar om vragen, maar wij hopen toch echt dat we hem kunnen doen zoals wij hem in gedachten hebben. Hopelijk is het dit keer niet too good to be true! Mocht je vragen hebben over onze reis, stel ze gerust! Ben jij al wel eens naar deze bestemmingen geweest? Misschien heb je nog wel leuke tips voor ons (wij horen ze graag!).