Luxe overnachten in Boedapest (aanrader)!

Dat ik enthousiast was over Boedapest mocht al duidelijk zijn, maar wat zeker aan mijn enthousiasme heeft bijgedragen was het prachtige hotel waar we in verbleven. We wilden in een hotel verblijven die een beetje “Hongaars” aandeed. Ik denk dan aan een klassieke stijl en brocante details (een hoog Sissi gehalte zeg maar ;)). Tijdens onze zoektocht stuitten we op: New York Palace, The Dedica Anthology. Toen we eenmaal dit hotel voorbij zagen komen, waren we om. De recensies waren veelbelovend en de foto’s zagen en prachtig uit!

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de recensies niet liegen, want wat is New York Palace een prachtig hotel! Het hotel ligt aan de Pest zijde van Boedapest en ligt in de Joodse wijk. Niet alleen de buitenkant van het hotel is indrukwekkend, de binnenkant is net zo mooi. Tijdens je entree in dit hotel lijkt alles groots. De hoge lobby met zijn glazen dak, de bogen die uitkijken op elke verdieping… Net of je een paleis binnenwandelt. Ook de operamuziek op de achtergrond maakte het plaatje compleet. Het was precies wat we hoopten bij dit hotel.

Hotel New York Palace Boedapest

Tijdens ons verblijf in het hotel vonden we de service erg netjes. We kregen een upgrade van de kamer, omdat we 9 jaar samen waren (dit was ook de reden van ons weekendje weg). Na een dagje in Boedapest gestruind te hebben, lag er in de hotelkamer een bloemetje, 2 (overheerlijke) gebakjes en een kaartje voor ons klaar. Zo netjes! We zijn dit helemaal niet gewend, haha! Het zijn soms die kleine dingetjes waar je blij van kunt worden.

Hotel New York Palace Boedapest

Eerlijk is eerlijk, maar aan het ontbijt hangt een prijskaartje. Erg goedkoop ontbijten doe je hier niet, want de kosten zijn 25 euro per persoon per nacht. Daarentegen vonden wij dit het wel dubbel en dwars waard! Ik heb nog nooit in zo’n mooi en fancy ontbijtzaal gegeten! Als we het hebben over een hoog Sissi gehalte, dan ben je hier op de juiste plaats. De brocante details en de beschilderde plafonds zijn zo indrukwekkend en mooi! We hebben onze ogen uitgekeken. Ook niet onbelangrijk is dat het eten erg lekker en netjes opgediend was. Er was genoeg keuze en we werden netjes bediend.

Ontbijten New York Palace

Mocht je het hotel toch echt iets te duur vinden om in te verblijven, dan raad ik je aan om in ieder geval een bezoekje te brengen aan het Grand Café van New York Palace. Je kunt hier namelijk als niet-hotelgast ontbijten, lunchen, dineren of een drankje nemen met een lekker taartje. Zo heb je toch de mogelijkheid om de prachtig gedecoreerde binnenkant te bewonderen! De laatste dag hebben wij hier een chocolademelk genomen met een taartje. Je hoeft niet netjes gekleed te gaan, misschien dat dit bij het diner anders is. Hier hebben we geen ervaring mee. Tijdens ons bezoekje speelde een pianist en later ook een strijkkwartet. Het is chic, maar een oh zo leuke ervaring! Wij waren voor 2 chocomodemelk en 2 taartjes ongeveer 40 euro kwijt (absoluut niet goedkoop!), maar het was wel erg lekker! Hier vind je het menu.

Adres: Erzsébet krt. 9/11 – 1073 Budapest, Hongarije

Grand Café New York Palace

Mocht je luxe willen overnachten dan ben je bij New York Palace aan het juiste adres! Wij vonden het een unieke ervaring en hebben genoten van ons verblijf hier!