Alles wat je moet weten over een citytrip naar Boedapest!

Boedapest: een stad waar oud en nieuw elkaar ontmoeten…

Wauw! Dat is wat er in mij opkomt als ik terugdenk aan onze citytrip naar Boedapest. Deze stad heeft mij in positieve zin zo erg verrast. Boedapest ademt cultuur, sfeer en is ook nog eens ontzettend hip. 

Eigenlijk kom je in Boedapest ogen te kort. Kijk zeker ook eens even omhoog, want de gebouwen zijn zo mooi! De gotische gevels, de daken met torentjes… Boedapest heeft het allemaal. Om de hoek van elke straat word je weer verrast. 

Daarnaast is Boedapest ook de perfecte stad voor foodies. Ik zou willen dat ik een oneindige maag had, want ik had hier nog zo veel meer willen eten (en ik heb toch aardig wat op deze dagen, haha). Wat denk je van een echte Hongaarse goulashsoep of een heerlijke appelstrüdel?

Boedapest staat ook bekend om zijn hippe Ruin Bars. Dit zijn een soort pubs die je echt niet mag overslaan tijdens je bezoek aan Boedapest. De gekke en bijzondere inrichting blijft je verbazen. Wat dacht je van een drankje drinken zittend in een badkuip? Ja, je hoort het goed! Niets is hier te gek!

En niet te vergeten de welbekende rivier de Donau die door de stad heen kronkelt. Vooral in de avond is hier langslopen een must!

In deze blog vind je handige informatie voor een citytrip naar Boedapest:

Citytrip naar Boedapest

Wij zijn vanaf Schiphol met KLM naar Boedapest gevlogen. Je vliegt er in ongeveer in 2 uur naar toe. Je bent er dus eigenlijk zo, ideaal!

Vliegen naar Boedapest

Hongarije behoort dan wel tot Europa toch betalen ze hier niet met de euro, maar met de Hongaarse Forint (HUF). Het is soms even lastig om te rekenen, want 1 euro is ongeveer 336 HUF. Wij hadden thuis al Forinten besteld, omdat dit vaak goedkoper is dan ter plaatse (en we vinden het fijn om altijd cash op zak te hebben). Daarnaast kun je bijna overal pinnen, dus dat scheelt.  Houd er wel rekening mee dat wanneer je geld opneemt uit een automaat of wanneer je pint hier kosten aan zijn verbonden. Ik zit bij de ABN-AMRO en die rekent de volgende kosten:

Geldopname buitenland via geldautomaat in buitenlands geld
Met betaalpas € 2,25 + 1,2% valutakoersopslag per keer

Betalen via betaalautomaat buitenland in buitenlands geld
Met Betaalpas € 0,15 en 1,2% valutakoersopslag per keer

Via de site van je eigen bank kun je nalezen hoeveel ze qua kosten rekenen.

Het openbaar vervoer is in Boedapest ideaal. Hier hebben wij dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt. Op het vliegveld hebben wij gelijk een ov-kaart geregeld voor 72 uur. Deze kostte ongeveer 13 euro per persoon. Op deze site vind je alle soorten tickets die je kunt kopen met de prijzen (je kunt ze namelijk ook voor 24 uur of een week aanschaffen). Wanneer je je koffer hebt opgehaald en door de deuren naar buiten gaat, dan zit de desk hiervoor gelijk links. Met deze kaart heb je onbeperkt toegang tot alle openbaar vervoersmiddelen. Mocht de tijd van je ticket verstreken zijn (wij waren er namelijk iets langer dan 72 uur) dan kun je in de bus zelf een kaartje kopen of voor de metro staat er buiten een automaat waar je een kaartje kunt kopen. We hebben van alle soorten openbaar vervoer gebruikt gemaakt, namelijk van de metro, trein, bus en tram. De gele trammetjes deden me ook een beetje denken aan de gele trams in Lissabon. Google Maps is daarnaast een uitkomst. Soms is het namelijk een zoektocht naar de juiste bushalte. Hierdoor is het ook niet onbelangrijk om een powerbank mee te nemen voor je mobiel, want onze telefoons waren aan het einde van de dag toch vaak leeg. 

OV in Boedapest

Wij zijn gewoon lucky bastards, want we hadden echt goed weer in Boedapest (en dat voor februari!). Tijdens ons reisje naar Dublin mochten we ook al niet klagen qua weer. Toen wij in Boedapest waren was het vrij koud, namelijk rond de 7 graden. Máár we hadden het overgrote deel van de dagen een heerlijk zonnetje! We hadden onze mutsen, sjaal en handschoenen nodig, maar ook onze zonnebrillen. De koudste maanden in Boedapest zijn december, januari en februari en kunnen gepaard gaan met sneeuw. De warmste maanden zijn juni, juli en augustus en kan het er ook echt heel erg warm zijn. Juni schijnt de natste maand te zijn in Boedapest. Wij mochten dus niet klagen tijdens onze citytrip.

Weer in Boedapest

Hopelijk hebben jullie wat aan deze informatie. Mocht je nog twijfelen over een citytrip naar Boedapest, dan verzeker ik je dat hier geen spijt van gaat krijgen. Het is een toffe stad waar ik graag nog een keertje naar terug ga! Ben jij wel eens naar Boedapest geweest?