Belangrijk: koraalvriendelijke zonnebrandcrème
Naar elke zonnige bestemming is zonnebrandcrème geen overbodige luxe. Ten eerste wil je niet verbranden, want dit is natuurlijk ontzettend slecht voor je huid. Ik heb nogal de neiging om richting de kleur van een kreeft te gaan, dus tijdens onze reis naar Hawaii was zonnebrandcrème een must. Wat de meeste mensen niet weten is dat zonnebrandcrème niet goed is voor het koraal (hier kwam ik ook tijdens onze reis pas achter). Er zitten namelijk bepaalde stofjes in zonnebrand die het koraal kan doen bleken, de voedingsstoffen uit het koraal haalt en zelfs het koraal kan doden. Ontzettend zonde dus!
Waar moet je dan op letten bij het kopen van zonnebrandcrème?
Wanneer je zonnebrandcrème koopt moet je letten op de volgende twee stofjes: octinoxaat (ook wel octylmethoxycinnamaat ) en oxybenzone (ook wel benzofenon-3 ). Deze stofjes werken als een uv-filter en kunnen schadelijk zijn voor het koraal.
Wat doet Hawaii om het koraal te beschermen?
Wanneer je in 2021 van plan bent om naar Hawaii te gaan, moet je sowieso even letten op wat er in je zonnebrandcrème zit. De gouverneur van Hawaii heeft namelijk een wet ondertekend waarin het gebruik van bepaalde zonnebrandcrèmes wordt verboden. Crèmes met de ingrediënten oxybenzone en octinoxate zijn dan vanaf 1 januari 2021 niet meer toegestaan.
Bewustwording
Misschien voelen de meeste mensen zich niet geroepen om koraalvriendelijke zonnebrandcrème te gebruiken. Voor onze reis naar Hawaii was ik ook niet op de hoogte van de schade dat zonnebrandcrème kan aanrichten. Tijdens onze vakantie kwamen we hier gelukkig wel achter, zodat we konden overstappen op koraalvriendelijke zonnebrandcrème. Hopelijk heeft deze blog je ook iets bewuster gemaakt over het gebruik van zonnebrandcrème.
Hopelijk kunnen we met z’n alle nog jaren genieten van het koraal en al het ander moois onderwater. Alle kleine beetjes helpen om dit te behouden. Ga jij misschien overstappen op koraalvriendelijke zonnebrandcrème?
Geef een reactie