Wat moet je inpakken voor Hawaii?

Wie heeft er nou geen problemen met zijn koffer inpakken en met name voor een verre reis? Bij Hawaii denk je juist alleen maar aan luchtige jurkjes en bikini’s, maar ik raad je toch ook zeker aan om andere dingen mee te nemen. Wat moet je nu eigenlijk inpakken voor Hawaii? Vandaag vertel ik jullie welke items je absoluut niet mag vergeten!

Wat in te pakken voor Hawaii

Wat moet er je koffer in?

Zwemkleding

Over een open deur gesproken… maar zwemkleding mag toch echt niet ontbreken in je koffer! Het grootste deel van je vakantie lig je toch heerlijk in het water te dobberen. Een aantal zwembroeken of bikini’s zijn dan ook geen overbodige luxe! Op Hawaii zelf is er natuurlijk ook zwemkleding te koop. Voor een “normale” prijs kun je bij Target leuke zwemkleding kopen.

Zwemkleding

Kleding

Je verwacht dat je op Hawaii alleen maar in korte broeken, rokjes en jurkjes loopt. Hier zul je waarschijnlijk ook voornamelijk in lopen, maar vergeet ook geen lange broek en misschien 2 vesten mee te nemen. Zeker wanneer je de zonsopgang vanaf de Haleakala Crater op Maui wil zien, is dit gewoon een must. Het kan hier namelijk tegen het vriespunt aanlopen… brrrr!

Alle soorten kleding

Schoenen

Niets is belangrijker dan goede schoenen mee te nemen! Slippers zijn natuurlijk fijn voor op het strand, maar wij hebben nog heel veel andere activiteiten ondernomen waarbij een stevig paar wandelschoenen nodig zijn. Denk maar bijvoorbeeld aan de Nu’alolo Trail die we hebben gelopen. Je moet er toch niet aan denken deze op je slippertjes te lopen. Ik was daarom ook erg blij met mijn Teva wandelschoenen. Lekkere stevige schoenen met een goed profiel. Ik heb er nog nooit een blaar in gehad en kan er uren op lopen. Zowel in Zuid-Afrika als Hawaii hebben ze hun geld opgeleverd. Daarnaast hebben we allebei ook een paar Teva sandalen. Als we het hebben over hippe schoenen denk je misschien niet gelijk aan sandalen. Toch waren onze sandalen een uitkomst. Teva heeft veel verschillende kleuren en modellen. Ik heb zelf Teva sandalen met een neutrale kleur en wat zalmroze erdoor. Deze zien er toch nog leuk uit aan mijn voeten en ik durf er ook een stevige wandeling mee te maken. De sandalen hebben een goed profiel, een lekker voetbed en ze mogen nat worden! Het is handig om waterschoenen mee te nemen naar Hawaii, maar wij hebben eigenlijk gewoon onze Teva sandalen gebruikt. Dit scheelde namelijk weer in de koffer.

Wandelschoenen

Badlakens

Ik vind het altijd fijn om eigen badlakens mee te nemen en het liefst 2 per persoon. Alleen als je er 2 in je koffer propt, is je koffer zo goed als vol. Dus neem ik in plaats van 2 badlakens er 1 mee en 1 hamamdoek. Een hamamdoek is lekker licht en kun je heel klein opvouwen. Ideaal dus om mee te nemen.

Hamamdoek en handdoek

Elektronica

Een goede camera is fijn om mee te hebben, want geloof me je wilt alles fotograferen. Er is namelijk zoveel moois te zien. Daarnaast hadden wij onze GoPro mee. Hiermee hebben wij prachtige onderwaterfoto’s en filmpjes kunnen maken. Hier was ik zo ontzettend blij mee!

Om te lezen hadden wij onze e-readers mee. Het scheelt een hoop ruimte in je koffer en er kunnen talloze boeken op. Ik vind het heerlijk om op het strand te lezen. Daarnaast is de vlucht naar Hawaii erg lang en dan is het ook wel eens lekker om naast alle films eens een boek te lezen.

Elektronica

Zonbescherming

Zonnebrand is onmisbaar op Hawaii. Je kunt een tube zonnebrand voor de eerste dagen meenemen. Verder is er in de supermarkt genoeg zonnebrandcrème te koop. Let wel even op om koraalvriendelijke zonnebrandcrème te kopen. Nog beter is zwemmen met een t-shirt. Dit is beter voor het koraal en een goede bescherming tegen de zon. Daarnaast is een zonnebril ook een vereiste om in je tas te stoppen.

Snorkelset

Wij hebben in Hawaii ontzettend veel gesnorkeld. Je kunt deze natuurlijk zelf meenemen, maar er zijn ook genoeg snorkelsets te koop. Weet wel dat wanneer je snorkels in Hawaii koopt je hier een stuk duurder uit bent dan in Nederland. Wij hadden zelf snorkels die je hele gezicht bedekken. In Nederland zijn ze rond de 25 euro te koop bij de Decathlon en in Hawaii betaalde je voor zo’n zelfde snorkel meer dan 50 dollar. Dit scheelt dus nogal. Wel hoorden wij van meerdere mensen ter plaatse dat deze soort snorkels gevaarlijk kunnen zijn i.v.m. onvoldoende verse zuurstof.  Tijdens een excursie mochten wij deze dan ook niet gebruiken. Ik weet niet hoeveel hier van waar is, maar wij hebben het meerdere keren voorbij horen komen. Gelukkig hebben wij hier zelf geen last van gehad!

Snorkels

Tassen

Een rugzak is altijd handig om mee te nemen. Wij hadden allebei een rugzak mee, omdat wij meerdere wandelingen hebben gemaakt. Een strandtas is natuurlijk een uitkomst voor naar het strand. Deze kun je ook ter plaatse kopen. Daarnaast hadden wij kleine koeltasjes in Hawaii gekocht en deze waren erg handig om onze koude flesjes in te bewaren.

EHBO-kitje

Op vakantie heb ik altijd een klein EHBO-kitje mee. Hierin zitten pleisters, reistabletjes (handig voor de Road to Hana en tegen zeeziekte), DEET-spray (tegen de muggen), ORS-zakjes tegen uitdroging (voor als je ver gaat hiken), paracetamol en een insectenpen tegen steken en beten, diarreeremmers, enzovoort!

Dit zijn toch wel de handigste en belangrijkste items die je moet inpakken voor Hawaii (of juist niet). Wat vind jij dat er nog meer mee moet?