Verliefd op het groene Kauai

Sorry voor de late blog! Vanwege een heupoperatie even niet in staat geweest om een nieuwe post te plaatsen. Vorige keer heb ik jullie al het één en ander verteld over het eiland Oahu. Vandaag ga ik jullie meer vertellen over het eiland Kauai. Ik kan jullie vertellen dat ik helemaal verliefd ben geworden op dit eiland (en niet alleen omdat ik hier ten huwelijk ben gevraagd!!!). Kauai heeft dat heerlijke eilandsfeertje. Dit is het eiland waar je kunt ontsnappen uit de toeristische drukte. Op Kauai word je ondergedompeld in de natuur. Kauai is namelijk groen, groener, groenst. Als natuurliefhebber zit je hier dan ook op de juiste plek! Vandaag vertel ik jullie meer over The Garden Isle.

Kauai

Wanneer je naar Kauai gaat, moet je je niet verbazen over het feit dat je regelmatig een regenbui kan hebben. Het eiland is natuurlijk niet voor niets zo groen. Ondanks dat het af en toe regent, is het er absoluut niet koud. Vaak verschilt het weer per kant van het eiland. In het noordoosten is de kans groter op minder lekker weer dan in het zuidwesten. Gelukkig is het eiland niet zo heel groot en kun je de regenbuien ontlopen door naar de andere kant van het eiland te gaan.

Wanneer ik aan Kauai terugdenk, zie ik prachtige watervallen, groene bergen en een adembenemende kustlijn voor me. Er is genoeg te zien en te doen op dit kleine eiland. Vandaag deel ik de absolute aanraders van Kauai!

Top 5 activiteiten op Kauai:

1. Waimea Canyon State Park

Eén van de absolute hoogtepunten op Kauai is het Waimea Canyon State Park. In dit park bevindt zich de Waimea Canyon. Deze wordt ook wel de Grand Canyon van de Pacific genoemd en doet zijn naam eer aan. Vanaf de Waimea Canyon lookout heb je prachtig uitzicht op de Canyon. Het is werkelijk adembenemend! In de verte zie je zelfs een waterval. Wij hadden erg veel geluk, want soms kun je de canyon niet zien door het slechte weer. Daar hadden wij gelukkig geen last van. Sowieso raad ik je aan om de hele route tot het einde van het park te rijden. Onderweg zijn er namelijk meerdere stops met prachtige uitkijkpunten. Vooral de één na laatste stop (Kalalau Lookout) was erg indrukwekkend en mag je niet overslaan. Hier hadden wij namelijk een geweldig uitzicht op de Na’Pali Coast. Kauai staat bekend om zijn kleurrijke en indrukwekkende kustlijn. Neem wel iets van een jasje of vestje mee naar het park. Hoe verder je in het park komt hoe hoger je namelijk komt. Hierdoor kan het nogal afkoelen. Wij hebben een hele middag uitgetrokken voor het Waimea Canyon State Park en dit hadden wij ook echt nodig.

Waimea Canyon State Park

2. Nu’alolo Trail

Voor mijn vakantie naar Hawaii had ik natuurlijk al het één en ander uitgezocht wat we wilden gaan zien en doen. Eén van die absolute must-do’s was een hike met uitzicht op de Na’Pali Coast. Ik had gelezen dat de Kalalau Trail hier de perfecte trail voor was. Na contact met onze Airbnb hostess kwamen we erachter dat deze trail niet meer te bereiken was door een overstroming eerder dit jaar. Ik baalde ontzettend erg, maar gelukkig kwam onze hostess met een alternatief. Dit was de Nu’alolo Trail en tijdens deze route schijn je ook een super mooi uitzicht op de Na’Pali Coast te hebben. Deze trail was werkelijk alles in één. Van een prachtig bos met grote bloemen, tot droge, dorre vlaktes. De trail was zo divers qua landschap. En natuurlijk was het einde met uitzicht op de Na’Pali Coast fenomenaal! In een volgend blog zal ik meer over de Nu’alolo Trail  vertellen en wat je moet weten voordat je deze gaat bewandelen.

Nu'alolo Trail

3. The Secret Falls

Vaar met een kano de Wailua River op en meer aan bij een klein strandje om daarna de prachtige wandeling richting de Secret Falls te starten. Dit was werkelijk één van onze hoogtepunten tijdens onze reis naar Hawaii. Vroeg in de ochtend hebben wij een kano gehuurd bij Kamokila Hawaiian Village. Eenmaal in het water met je kano vaar je tussen de hoge, groene bergen. Prachtig hier! Na een stuk te hebben gevaren, kwamen we aan bij een soort strandje (niet één waar je kunt liggen). Hier hebben wij de kano op de kant gesleept en zijn wij aan een wandelroute begonnen richting de Secret Falls. Deze route was zo mooi! Alles was groen en weelderig. Er waren hoge bomen met een waterval aan bloemen. Net een sprookje om te zien.

Aan het einde werden we beloond met een giga waterval! Zo indrukwekkend. Het luide gekletter van het water was zo gaaf! Wij zijn hier het water in gegaan (het water was erg koud!) en hebben onder de waterval gestaan! Dit was een fantastische ervaring! Doordat we vroeg in de ochtend waren, was het ook helemaal niet druk bij de waterval.

Secret Falls

4. Helikoptervlucht over het eiland Kauai

Dit is zo’n gevalletje van het kost wat, maar dan heb je ook wat. Maar man, man, man wat was dit gaaf!!! De helikoptervlucht boven Kauai was zo bizar mooi! Het lijkt net alsof je door een ansichtkaart vliegt of in een aflevering van National Geographic bent gestapt. Wij hebben hier wel 50 tinten groen, ontelbare watervallen en ruige kliffen gezien. Daarnaast hebben wij vanuit de lucht de Waimea Canyon bewonderd. En natuurlijk in het bijzonder… de Na’pali Coast. Wat een plaatje vanuit de lucht. Gewoon zo onwerkelijk. Dat felle blauw van de oceaan en dan die bruin/groenige bergen ertegenaan. Woorden kunnen niet omschrijven hoe mooi het was (gelukkig hebben wij dus nog wat foto’s voor jullie!).

Met ontelbare watervallen, bedoel ik ook echt heel veel watervallen. Ik heb nog nooit zo veel watervallen gezien. Metershoge tot hele kleine tot wel een stuk of 10 bij elkaar. Net of je door een sprookje vliegt! Sommige watervallen zijn ook niet te bereiken en kun je alleen door middel van een helikoptervlucht bewonderen. Zoals jullie lezen ben ik nogal enthousiast en was deze helikoptervlucht het geld dubbel en dwars waard.

Tip: Mocht je een helikoptervlucht willen gaan boeken, regel dan een vlucht zonder deuren. Dit hebben wij ook gedaan en daardoor kun je veel mooiere foto’s maken en heb je dus geen last van de weerspiegeling. Wij hebben onze vlucht geboekt via Mauna Loa Tours en hadden een tour van een uur.

Helikopter tour

5. Bezoek een Luau

Het is misschien ietwat toeristisch, maar wel een ervaring die je een keer meegemaakt moet hebben. Tijdens een Luau wordt er gezamenlijk gegeten en gedronken en is er een show met traditionele dansen. Wij hadden onze Luau bij: Smiths Family Garden Luau.

Smiths Family Garden Luau heeft een prachtige tuin met talloze bloemen, planten en fruitbomen. Na hier te hebben gewandeld, was er een ceremonie waarbij een varken uit een soort ondergrondse oven werd gehaald. Door middel van stenen en palmbladeren heeft deze 9 uur onder de grond gegaard. Deze werd later ook opgediend tijdens het eten.

Tijdens het eten was er live muziek. Het eten was allemaal erg lekker en er was genoeg keus (de Mai Tai cocktails zijn ook een aanrader!).

Na het eten was er een theatershow met allemaal verschillende dansen. Er waren Hawaiiaanse dansen, maar ook dansen vanuit verschillende landen die invloed in Hawaii hebben gehad. Landen zoals de Filipijnen, Japan, Tahiti, Samoa en Nieuw-Zeeland. Dit was een erg mooie show!

Tip : Hier vind je de site van Smiths Family Garden luau. Het is raadzaam om de Luau vooraf te reserveren.

Luau

Kauai was het tweede eiland dat we aandeden en heeft mij in zoveel opzichten verrast. Ik ben echt een natuurmens en dan ben je bij Kauai aan het juiste adres. Kauai heeft een plaatsje in mijn hart veroverd en zal daar altijd een bijzonder plekje hebben. Mijn lieve vriend (inmiddels verloofde) heeft mij namelijk hier ten huwelijk gevraagd. Ik zal Kauai altijd meedragen als een heel speciaal plekje op deze aarde!