Verdwalen in sprookjesachtig Sintra

In mijn vorige blog over Lissabon heb ik jullie al het één en ander verteld wat je hier niet mag missen. Maar er is nog meer. Het prachtige en sprookjesachtige plaatsje Sintra mag je tijdens je bezoek aan Lissabon zeker niet overslaan. Sintra ligt ongeveer op 30 minuten rijden (met de auto) van Lissabon.

Sintra is een plaatsje met schattige steile straatjes en talloze kasteeltjes en prachtige tuinen. Wij hebben er voor gekozen om twee bezienswaardigheden hier te bezoeken, namelijk: Quinta da Regaleira en Palácio da Pena. Beide een absolute aanrader!

Sintra

Verdwaal in de tuinen van Quinta da Regaleira

Heerlijk struinen door de tuinen van Quinta da Regaleira was toch wel één van de hoogtepunten tijdens onze citytrip naar Lissabon. Alles is hier zo groen en je wordt overweldigd door al het moois dat je hier tegenkomt. Van een prachtig kasteel tot talloze torentjes en grotten. Je waant je net in een sprookje en voelt je voor één dag een ware Disneyprinses! Verschillende paadjes leiden je naar romantische uitkijktorens. Begeef je diep onder de grond door middel van een metersdiepe put en neem een kijkje bij de kleine waterval. Neem de tijd om alles hier in je op te nemen, er is namelijk genoeg te zien en te bewonderen. Wij waren hier een hele ochtend zoet en hebben ons goed vermaakt.

Quinta da Regaleira

Kleurrijk Palácio da Pena

Palácio da Pena staat hoog op een heuvel en kijkt als het ware neer op het plaatsje Sintra. Dit paleis is een indrukwekkende verschijning. Dit komt mede door zijn bonte kleuren en verschillende bouwstijlen. De knalgele tot knalrode muren springen direct in het oog! Het paleis is dan ook erg fotogeniek. Ook dit paleis wordt omgeven door een prachtige, grote tuin. Palácio da Pena is wel een toeristische trekpleister, dus houdt daar rekening mee. Maar dit mag de pret niet drukken.

Palacio da Pena

Een ritje met de tuck tuck

Mocht je heel graag een keer een ritje met een tuck tuck willen maken, dan raad ik het aan om dit in het plaatsje Sintra te doen. Vanaf Lissabon hebben wij een uber genomen naar Quinta da Regaleira. Vanaf daar wilden wij graag naar Palácio da Pena. Een ritje met een tuck tuck is dan een goede uitkomst en vooral een leuke uitkomst!!! Wij hebben tijdens dit ritje zo gelachen. Het leek wel alsof we in een achtbaan zaten! Je rijdt namelijk over talloze heuvels en door smalle straatjes. Dit is gelijk een goede manier om wat van het plaatsje te zien. Dit ritje met de tuck tuck hadden we niet willen missen! Wij hebben voor het ritje met de tuck tuck 20 euro betaald, maar soms valt er over de prijs te onderhandelen.

Tuck tuck

Wij vonden Sintra een hoogtepunt tijdens onze citytrip naar Lissabon! Lijkt jou het leuk om Sintra eens te bezoeken?