Vijf keer bijzonder Maui!

We zijn aangekomen bij het derde eiland waar we geweest zijn tijdens onze reis naar Hawaii, namelijk: Maui! Na het eiland Kauai was Maui weer een compleet ander eiland. Maui is een wat groter eiland, heeft prachtige witte stranden en was weer wat “levendiger”. Op Maui is er zo veel te doen en te zien dat we met gemak nog een week hadden kunnen blijven (eigenlijk hadden we dit op elk eiland gekund, haha!).

Maui is erg divers qua landschap. Van ontzettend groene, tropische gebieden tot dorre en droge vlaktes. Wij verbleven in het plaatsje Kihei. Een ideale uitvalsbasis om Maui te verkennen!

Vandaag vertel ik jullie welke bezienswaardigheden je op het eiland Maui niet mag missen!

Maui

The Road To Hana

Wanneer je Maui zegt, denk ik gelijk aan de Road to Hana. De Road to Hana is een bekende autoroute op Maui met talloze hoogtepunten. Deze is immens populair en wordt dan ook vaak aangeraden om te doen tijdens je vakantie naar Hawaii.  Tijdens deze route kun je  meerdere stops verwachten met mooie uitzichtpunten, watervallen en diverse wandelingen. In een volgende blog zal ik meer over de route vertellen met handige tips!

Road to Hana

Zonsopgang bij de Haleakala Crater

Dit is zo’n gevalletje van dat moet je een keer gedaan hebben! Hoe bijzonder is het namelijk om midden in de nacht naar een een krater te rijden om vanaf de top de zonsopgang te bewonderen?! Dit was zo onwijs gaaf! De Haleakalā Crater ligt in het Haleakalā National Park.

Eenmaal in het park aangekomen, was alles zo muisstil. We waren één van de eersten. We parkeerden onze auto om ongeveer half 4 bij de top en zijn toen met een trap naar boven gelopen. Ik heb met open mond naar de lucht gekeken, want boven ons waren duizenden sterren te bewonderen! Zo mooi! We hebben zelfs meerdere vallende sterren gezien. Ik blijf dit altijd zo fascinerend vinden!

Boven aan de top was het wel errrrrgggg koud! Het kan hier namelijk tegen het vriespunt aanzitten (dus neem niet alleen maar jurkjes en korte broeken mee naar Hawaii!). Dit i.v.m. de hoogte. We zaten namelijk ongeveer op 3000 meter hoogte. Er waren zelfs mensen die op teenslippers liepen. We konden ons gewoon niet voorstellen hoe koud zij het wel niet moesten hebben.

Rond een uur of half 6 begon de horizon lichtjes oranje te kleuren. Dit veranderde steeds meer van kleur wat echt een prachtig gezicht was! En dan eindelijk om 5 voor 6 piepte het eerste stukje van de zon boven de horizon uit. Langzamerhand zag je de zon naar boven komen schuiven en banen met licht verspreiden. Zo mooi! Een prachtige ervaring die we niet hadden willen missen!

Tip: Reserveer je tickets om het park in te komen ruim van tevoren!!! Ze hebben namelijk sinds kort een limiet ingesteld voor het aantal auto’s die de zonsopgang mogen zien. Aangezien dit een erg populaire “attractie” is, gaan de tickets enorm hard en zijn ze soms al weken tot maanden van tevoren uitverkocht. Helaas waren wij van deze verandering niet op de hoogte. Maar er was hoop! Wil je namelijk toch nog een ticket bemachtigen, dan moet je twee dagen van tevoren om stipt 4 uur klaarzitten bij je laptop. Op deze manier zijn wij gelukkig nog aan een last-minute ticket gekomen! Zonder ticket kom je ook echt NIET het park in. Dit wordt namelijk gecontroleerd. Hier vind je de officiële website waar je een ticket voor de zonsopgang kunt reserveren (weet dat je bij de ingang van het park nog de toegang tot het park moet betalen).

Haleakala Crater

Snorkelen bij de Molokini Crater

De Molokini Crater is een vulkanische krater midden in de oceaan. Het ligt vlakbij de kust van Maui en is onbewoond. Wij hadden een hele leuke snorkelexcursie geboekt bij Seafire Tours. De bemanningsleden, bestaande uit alleen maar vrouwen, waren erg gezellig! Onze groep was niet zo groot en dat vind ik altijd wel fijn.  Aan boord kregen wij flippers en snorkels aangereikt. Eenmaal aangekomen bij de krater moesten we de boot uitspringen het water in. Het water was erg blauw. Er waren vrij hoge golven en je springt echt midden in de zee het water in. Dat blijft altijd wel een beetje spannend, omdat je niet weet wat er onder je zwemt. Eenmaal in het water, was het water echt kraakhelder. Er zwommen meerdere vissen en er was veel koraal. Prachtig!

Na aan de voorkant van de krater geweest te zijn, gingen we naar de achterkant. Hier kun je onderwater goed zien dat de krater super diep is. Je kan de bodem van de zee ook niet zien, zo diep is het. Je voelt je hier zo klein. Dat blauwe water lijkt wel oneindig door te gaan.

Na hier gezwommen te hebben, zijn wij naar nog twee plekken geweest om eventuele zeeschildpadden te zien. Bij de eerste stop hebben wij nog met de snorkels op gedoken. Wij hebben toen in een grot onderwater een rif haai gezien. Ja, jullie lezen het goed: een HAAI! Wij konden hem niet heel goed zien, maar je zag hem wel degelijk liggen. Deze haaien schijnen ongevaarlijk te zijn en helemaal niet agressief.

Tijdens de tour hadden we verwacht iets meer verschillende vissen te zien, maar desondanks mocht dit de pret niet drukken. We hebben echt een unieke ervaring gehad!

Tip: heb je last van zeeziekte? Neem dan reistabletjes in. Daryl en ik hebben er gelukkig nooit last van, maar meerdere mensen trokken wit weg en hebben overgegeven (de zee was nogal onrustig).

Molokini Crater

Leren surfen

Hawaii en surfen gaan bijna in één adem samen. Want wie aan Hawaii denkt, ziet hoge golven met talloze surfers voor zich. Op het eiland Maui is dit ook zeker het geval. Op meerdere plekken zijn surfers te bewonderen. Maar hoe gaaf is het om zelf een surfles te nemen? Je kan toch niet naar Hawaii zonder een keer op een surfplank te hebben gestaan! Natuurlijk kun je ook op andere eilanden een surfles nemen, maar wij hebben deze op Maui geregeld. Echt een hele leuke ervaring en het zal je nog verbazen hoe “goed” je op de surfplank blijft staan. Natuurlijk begin je niet meteen met allemaal hoge golven, maar gewoon met een babygolfje. Het surfen is vrij intensief (vooral dat peddelen!) en je moet geduld hebben. Het is natuurlijk wachten op de juiste golf. Maar mocht je dan die perfecte golf hebben, dan is dit een geweldige ervaring!!!

Surfen op Maui

Maluaka Beach

Tijdens onze reis naar Hawaii hebben we heel veel gesnorkeld. Eén van de beste plekken waar we dit hebben gedaan, was Maluaka Beach. Maluaka Beach is niet een heel groot strand, maar is perfect om heerlijk te relaxen en te snorkelen. Je hoeft namelijk niet ver het water in te gaan om de onderwaterwereld te bewonderen. Je ziet hier meerdere vissen en wij hebben hier ook meerdere malen zeeschildpadden mogen bewonderen (zo leuk!). Hier hebben we denk ik één van onze mooiste foto’s gemaakt van een schildpad! Op sommige plekken is het water zo kraakhelder, dat het lijkt alsof je in een zwembad staat. Voordat we naar Maui gingen, hadden we ons in wat snorkelplekken verdiept en een aanrader scheen Honolua Bay te zijn. Wij vonden deze nogal overrated. Het koraal was daar helemaal niet meer mooi, het water niet zo helder en we hebben er bijna geen vissen gezien. Dus wil je  gaan snorkelen, ga dan naar Maluaka Beach.

Maluaka Beach

Zoals je ziet is Maui een geweldig eiland om naar toe te gaan! Het is zowel een eiland waar je heerlijk kan relaxen als een eiland waar je lekker actief bezig kunt zijn. Ga je naar Maui, dan zijn bovengenoemde bezienswaardigheden een aanrader!