Road to Hana: tips voor de perfecte tour!

In mijn vorige blog (die vind je hier) heb ik al het één en ander verteld over Maui. Een absolute must do, is de Road to Hana rijden. De Road to Hana is de bekendste autoroute op Maui. Deze konden wij dan ook niet overslaan tijdens ons bezoek aan dit eiland. Deze idyllische route is 103,6 km lang, heeft 59 bruggen en 620 bochten(!). De Road to Hana staat bekend om zijn mooie uitzichtpunten, talloze watervallen en diverse wandelingen. Vandaag deel ik tips voor de Road to Hana!

Tips Road to Hana

Download de “Shaka Guide Maui” app

Gelijk de eerste tip: download voordat je gaat beginnen de “Shaka Guide Maui” app. Deze app is echt ideaal. Je kunt in deze app kiezen uit verschillende routes die je tijdens de Road to Hana kan rijden. De app begeleidt je tijdens deze route en geeft je een ware tour, net alsof je jouw eigen tour guide bij je hebt in de auto. Wij kozen voor de “Classic Road to Hana Tour”. Deze kostte ongeveer 7 euro, maar geloof me dit is het geld dubbel en dwars waard. De app vertelt je welke stops je op de route kan nemen en vertelt hier ook wat achtergrondinformatie bij. Dit is erg handig, want op de Road to Hana staan namelijk geen borden die aangeven waar je bijvoorbeeld heen moet voor een waterval of uitkijkpunt. Het scheelt je dus tijd wanneer je een app hebt die je precies vertelt waar alles is. Daarnaast speelt de app Hawaiiaanse muziek af tijdens het rijden. Wij waren erg blij met deze app. Een aanrader! Voor deze app heb je geen internet nodig. Wel moet je je navigatie aanzetten. Zo weet de app precies waar je bent. Neem dus ook een auto oplader voor je telefoon mee, want je batterij gaat snel leeg.

Tips Road to Hana: Shaka Guide App

Start Road to Hana

Wanneer je de Road to Hana wil gaan rijden, is het verstandig om vroeg je bed uit gaan en op tijd te beginnen met rijden. Het advies is toch echt wel ruim voor 10 uur ‘s ochtends te gaan starten. Je bent namelijk niet de enige tijdens deze route en het kan al snel bij bepaalde bezienswaardigheden druk worden. Daarnaast is er genoeg te zien en te doen en wil je je ook niet haasten. Je hebt tenslotte vakantie! De “Shaka Guide” app laat je beginnen in het plaatsje Paia Town. Een klein dorpje met diverse winkels. Wanneer je erg vroeg bent, zijn de meeste winkels niet open. Hier is wel een benzinestation (niet onbelangrijk, want onderweg kom je er geen tegen). Een klein stukje voorbij Paia Town begint dan de officiële Road to Hana bij milemarker 0.

Tips Road to Hana: Milemarker 0

Eten tijdens de Road to Hana

Tijdens de Road to Hana is het handig om wat te eten en te drinken mee te nemen. Onderweg kom je wel een paar stands tegen, maar niet echt waar je een broodje kan eten. Mocht je nou vergeten zijn een boterham te smeren dan kun je in Paia Town bij The Hana Picnic Lunch Company nog een broodje halen om mee te nemen. Het mooie is dat deze al om 07.00 uur open is!

Onderweg kom je echt nog wel wat lekkers tegen. Een aanrader is het bananenbrood van Aunty Sandy’s. Errrug lekker! Het is meer een soort cake dan brood. Probeer ook een heerlijke ananassmoothie bij Halfway to Hana. Ben je dol op kokosnoot? Dan moet je echt een ijsje halen bij Coconut Glen’s Ice Cream.

In het plaatsje Hana vind je een aantal foodtrucks. Wij kwam hier aan het einde van de middag en toen waren er nog maar twee open. Sommige sluiten al om 4 uur en anderen weer rond 5 uur. Houd hier dus rekening mee.

Tips Road to Hana: eten Road to Hana

Wat nog meer mee te nemen?

Neem een handdoek en zwemkleding mee. Wij hebben bij een waterval gezwommen en waren dus blij dat we deze spullen bij ons hadden. Wandelschoenen of sandalen die nat kunnen worden zijn ook een uitkomst. Daarnaast is het hebben van contant geld geen overbodige luxe, omdat je niet overal kan pinnen. Wij hebben gelukkig niet snel last van wagenziekte, maar mocht je dit wel hebben dan wordt er geadviseerd om reistabletjes in te nemen. Ohja… en neem iets van zakdoekjes mee, want bij sommige toiletten onderweg is het wc papier op (good to know, haha!).

Tips Road to Hana: wat mee te nemen?

Boek een overnachting in Hana

Ik snap echt niet hoe mensen de Road to Hana in één dag kunnen rijden en dan ook weer terug. Wij waren rond 17:00 uur pas in Hana en moesten toen nog eten. Na zo’n lange dag met verschillende indrukken is het zo fijn om naar een accommodatie te gaan waar je kunt uitrusten. Daarnaast zijn er voorbij het plaatsje Hana nog een aantal bezienswaardigheden die je niet wil missen! De “Classic Road to Hana tour” van de “Shaka Guide” app gaat ook verder dan Hana. Wij hebben dus heerlijk een nachtje geslapen en hebben de volgende dag de app weer aangezet en hebben we de tour verder gevolgd. Deze gaat namelijk weer verder vanaf de locatie waar je je bevindt. Onze overnachting was in: Heavenly Hana Paradise. Klein, maar schattig en heeft alles wat je nodig hebt. Ontbijten kun je vlakbij bij het “Barefoot Café” in Hana Bay. Verwacht hier geen culinair hoogstandje, maar je kunt hier in ieder geval toast met eieren eten (en met uitzicht op de baai!).

Tips Road to Hana: Heavenly Hana Paradise

Dit waren mijn tips voor de Road to Hana! Hopelijk hebben jullie hier wat aan. In een volgende blog zal ik de hoogtepunten van deze tour vertellen, want er is zo veel te zien en te doen!