10 tips voor Universal Studios Florida!

Ik heb al heel wat posts over Universal Studios geschreven en heb je hopelijk een eerste indruk kunnen geven. In deze blog geef ik je 10 tips voor naar Universal Studios Florida gaat.

10 tips Universal Studios Florida

De 10 tips voor Universal Studios Florida:

1. Kies voor The Early Park admission. In mijn blog: Wat te verwachten in Universal Studios Florida? heb ik dit al kort aangehaald. Dit was echt zo’n uitkomst. Omdat wij een on-site hotel hadden geboekt, zat dit erbij. Hierdoor konden wij dus een uur eerder naar Universal Studios Florida. Hierin bevindt zich ook één van de twee Harry Potter parken (namelijk Diagon Alley). Het is dan nog helemaal niet druk en kun je overal goed kijken en de tijd nemen om foto’s te maken. In de middag is dit echt wel anders, want dan is het een stuk drukker.

2. Zoals hierboven genoemd is een on-site hotel handig. Wij verbleven in het Cabana Bay Beach Resort. De shuttle service was hier ideaal. Deze gaat non-stop van ’s ochtends vroeg tot laat in de avond. Daarnaast is het waterpark Volcano Bay op loopafstand. Via de volgende link kun je informatie vinden over het hotel: Cabana Bay Beach Resort.

3. In het park kun je een fast lane (express) ticket aanschaffen. Wij hebben deze niet nodig gehad. Wij zijn in onze meivakantie naar Universal geweest en zijn blij dat wij hier geen geld aan hebben uitgegeven. De attracties die je echt wil doen, moet je gewoon in de ochtend doen. Vanaf 12.00 uur in de middag is het overal een stuk drukker en zullen de wachtrijen wat langer zijn. Het langste dat wij hebben gewacht is ongeveer 40 minuten. Maar het gemiddelde was ongeveer 20 minuten. En geloof me, in de middag bij King Kong waren de wachttijden 70 minuten. Hier zijn wij echt niet in gaan staan. In plaats daarvan zijn we de volgende ochtend vroeg gegaan. Wij hebben toen nog geen 10 minuten in de wachtrij gestaan. Dit is dan ook het voordeel als je er meer dan 1 dag verblijft.

4. Wat handig is om te gebruiken om bijvoorbeeld lange wachtrijen (zoals bovengenoemd) te vermijden, is de app op je telefoon van Universal Studios. Deze app is gratis en laat precies zien hoe lang de wachttijd bij elke attractie is. Hier hebben wij dan ook mooi gebruik van gemaakt.

5. Refill!!! Koop een refill cup. Iedereen zie je met deze dingen lopen. Een beker kost 14,99 dollar. Deze kan je dan de hele dag onbeperkt vullen. Er staan talloze apparaten waar je kunt kiezen uit meer dan honderd smaken frisdrank (maar ook water). Daarnaast kun je deze ook laten bijvullen bij een kiosk. Wij hebben 1 beker gekocht en hier gewoon samen mee gedaan. Wanneer je langer in het park verblijft, kun je de volgende dag je beker weer meenemen. Deze moet je dan wel weer laten “resetten” en betaal je ongeveer 8 dollar voor weer een hele dag. De prijs voor de beker zelf, zit er dan dus niet meer bij.

6. Laat je souvenirs op je kamer bezorgen. Nog zo’n handigheidje van een on-site hotel. Wanneer je (net zoals ik) te veel en te zware souvenirs aanschaft, kun je deze in je hotel en zelfs op je kamer laten bezorgen. Dit kun je gewoon aangeven bij het afrekenen en zij noteren dan je gegevens en je kamernummer. Dit kan je vaak niet de laatste dag doen, want dan hebben zij niet genoeg tijd om de spullen te leveren.

7. De kluisjes in de parken zijn niet heel groot. Een giga rugzak zal dan ook niet zo snel en makkelijk passen. Net zoals wanneer je een toverstok aanschaft deze niet in de kluisjes passen met doos (niet zo handig als je in een achtbaan wil). Bij de meeste attracties konden wij bij het instappen deze afgeven aan een medewerker. Alleen bij de attractie De Hulk werd dit niet gedaan. Hierdoor zijn wij op een andere dag naar deze attractie gegaan en hebben wij de toverstok in het hotel gelaten. Daarnaast moet je goed je kluisnummer onthouden, deze moet je namelijk bij terugkomst weer intikken tezamen met je vingerafdruk.

8. In Diagon Alley kun je vlakbij Gringotts je geld wisselen.

9. In Hogsmeade kun je achter het restaurant De Drie Bezemstelen (The Three Broomsticks) rustig zitten en even wat eten of drinken. Loop door het steegje naast de winkel “Dogweed Deathcap” om hier te komen. Op het grote plein in Hogsmeade kan het namelijk ontzettend druk zijn. Achter De Drie Bezemstelen kun je dan even ontsnappen uit de drukte.

10. Een Boterbiertje (Butterbeer) wordt op verschillende punten getapt. In Diagon Alley kun je er één halen in een winkeltje. In Hogsmeade vind je midden op het plein een grote ton waar je er één kunt aanschaffen. Als je nog verder loopt in de richting van het kasteel en dan linksaf richting Jurassic Park vind je nog zo’n punt. Vaak is bij deze de wachtrij korter, dan bij die midden op het plein. Wij vonden het boterbiertje met ijs lekkerder dan de reguliere.

Hopelijk hebben jullie wat aan bovenstaande tips & tricks. Zoals jullie lezen had ik er nogal wat! Misschien hebben jullie nog handige tips? Laat ze achter in de comments.