Wat te doen in (Miami Beach)?

Miami Beach met haar wuivende palmbomen, de schakeringen blauw in die prachtige, heldere zee. De gigantische villa’s en haar dikke auto’s. Met haar zeer gespierde mannen en de vrouwen in ultrakorte rokjes en inimini bikini’s. Ja, dat is toch echt wel Miami Beach. Maar er was zeker meer.

Miami Beach voldeed dus voor een groot deel aan mijn verwachtingen. Maar zo waren er zeker ook verassingen! Ik wist bijvoorbeeld niet dat Miami Beach voornamelijk Spaanstalig was en dat het een meltingpot is van verschillende talen en landen. Je hebt soms echt niet het idee dat je in de Verenigde Staten bent.

In deze blog lees je wat kunt doen in Miami Beach:

Doen in Miami Beach

1. Ocean Drive

Dit is eigenlijk de bekende strip van Miami Beach. Hier bevindt zich een boulevard met talloze restaurantjes en souvenirwinkels. Dit stuk is te vinden tussen 5th Street en 15th Street. Je kunt hier heerlijk op een terrasje gaan zitten om de peperdure auto’s te bewonderen en de bijzonder geklede mensen te bestuderen. Wij hebben hier Lambourgini’s, Maserati’s, Ferrari’s en Jeeps (van Metallic tot goudkleurig) voorbij zien rijden. Op Ocean Drive gaat het om zien en gezien worden. Aan deze boulevard vind je ook een veldje met sportattributen en zie je de spierbundels zich in het zweet werken. Hierachter ligt het strand met zijn prachtige blauwe zee. En natuurlijk ook niet onbelangrijk om te vergeten: de schattige, felgekleurde lifeguard huisjes. In de straten achter Ocean Drive vind je ook meerdere winkels, waar je kunt shoppen. Wanneer je in Miami Beach bent, moet je dus echt wel even een bezoekje brengen aan Ocean Drive.

Ocean Drive

2. Wynwood Walls

Wynwood is een wijk in Downtown Miami. Hier bevinden zich talloze gebouwen die voorzien zijn van straatkunst. Hier bevinden zich ook de Wynwood Walls met de Wynwood Doors en Wynwood Gardens. Dit is een stuk terrein met prachtige kunstwerken aangebracht op muren. Felle, kleurrijke straatkunst springt hierbij in het oog. Daarnaast vind je op dit terrein een kunstgalerij. Deze Wynwood Walls zijn te vinden ter hoogte van: NW 2nd AV met de NW24th St in Miami. Maar door de hele wijk is er kunst aangebracht, dus het beperkt zich zeker niet alleen tot dit afgebakende terrein. Verder vonden wij de wijk niet heel geweldig, maar het is zeker wel een bezoekje waard om deze kunstwerken te bewonderen.

Wynwood Walls

3. Aventura Mall

Wanneer je in de Verenigde Staten bent, moet je natuurlijk een keer een bezoekje brengen aan zo’n gigantisch winkelcentrum. De Aventura Mall is er zo één. Dit is een gigantisch winkelcentrum in Miami. Hier vind je de meest luxe winkels, van Louis Vuitton, Chopard tot en met een heuse Tesla winkel! Maar gelukkig hebben ze hier ook betaalbare winkels, zoals bijvoorbeeld een H&M. Een erg bekende winkel is Macy’s. Het is dan ook leuk om hier een bezoekje aan te brengen! Het adres van de Aventura Mall is: 19501 Biscayne Blvd, Aventura, FL 33180, Verenigde Staten.

Aventura Mall

4. The Everglades

Oké, dit vond ik dus echt geweldig! De Everglades is een natuurgebied in het zuidwesten van Florida. Dit natuurgebied staat sinds 1979 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het gebied bevat een grote verscheidenheid aan flora en fauna. De hoofdreden om naar dit natuurpark te gaan is toch echt wel om krokodillen te zien! Het spotten doe je door middel van een airboat. Zo’n bootje met een giga propellor achterop. Er zijn diverse operators die airboattoars aanbieden. Wij kozen voor “Captain Jack’s”. Deze had bepaalde combinatietours. Wij hadden gekozen voor de Grassland airboattour combo. Deze bestaat uit een mangrovetour van een uur en een grasslandtour van een halfuur. Daarnaast heb je dan ook gratis toegang tot een krokodillenverblijf. Captain Jack’s is niet heel erg dichtbij Miami. Er zijn andere operators die wel iets dichterbij zijn. Captain Jack’s was namelijk 2 uur rijden, maar deze sprak ons het meeste aan qua tours (daarnaast bood niet elke operator een tour met een kleine airboat aan en dit wilden wij graag). Bij de mangrove tour gingen we met een kleine airboattour op pad tussen de mangroves. Wij zaten op dit bootje met zijn zessen exclusief de gids. Dit was zo gaaf! En dat bootje gaat zo bizar hard! Heerlijk! Je sjeest echt over het water tussen de mangroves door. Ontzettend leuk! Onze gids ging ook nog met die airboat stunten, dus wij vlogen alle kanten op. Maar ik hou daar van. En geloof het of niet, maar wij hebben hier dolfijnen gespot! Ja, I know dolfijnen!!!!! Nooit verwacht dat die in dat bruinige brakwater zouden voorkomen, maar niets is minder waar. Nu schijnt het niet vaak voor te komen. Doordat de golf van Mexico uitmondt in dit water komt het wel eens voor dat er hier dolfijnen zwemmen. Wij hebben er gewoon een aantal gezien. Dus wij hadden zoveel geluk! Ook de gids zei dat dit echt niet gebruikelijk was. In dit water zwemmen dus dolfijnen, vissen en krokodillen. Tijdens deze tour hebben wij ook heel veel wasberen in de bomen gezien. Dit schijnen lekkere hapjes voor de krokodillen te zijn. Tijdens de grassland tour zaten wij op een grotere airboat, maar ook dit was weer geweldig. Tijdens deze rit hebben we bijzondere vogels gezien, maar ook krokodillen! Ik had tijdens deze tour soms het idee of ik in een programma van National Geographic was gestapt. Prachtig! Je gaat met deze airboat door een soort moerasgebied en grote open meren. Aanrader! Op de site van Captain Jack’s airboat tour vind je meer informatie.

The Everglades

Er is dus genoeg te doen in Miami Beach. Wij vonden het in ieder geval een aanrader om een keer naar toe te gaan! In de toekomst zou ik graag een keer naar The Keys willen, maar daar hadden we nu helaas te weinig tijd voor. De bucketlist blijft groeien, haha! Ben jij wel eens naar Miami (Beach) geweest?