Waar en wat te eten in Universal Studios?

Geloof me aan eten kom je niets te kort in de parken van Universal Studios. Er zijn talloze restaurantjes en kraampjes waar je wat te eten kan scoren. Nu kun je natuurlijk op het park zelf wat eten, maar op de City Walk bevinden zich meerdere restaurantjes waar je in de avond lekker kunt eten. Dit is vaak lekkerder dan in het park. Hier schuif je niet even een snelle hap naar binnen, maar ga je wat uitgebreider eten. Hierdoor is het waarschijnlijk wel wat duurder. Bij de volgende restaurants op de City Walk hebben wij gegeten:

1. NBC Sports Grill & Brew

In verband met het lekkere weer hebben wij hier buiten gezeten, maar binnen zal je ook niet teleurgesteld worden. Binnen bevinden zich tv-schermen, waarop sportwedstrijden worden getoond. Wij hebben hier heerlijke spareribes gegeten. Deze werden geserveerd met cornbread. Dit is een soort muffin dat in deze streek gegeten wordt. Pas op: het smaakt niet naar muffin, hahaha. Het is een soort maisbroodje. Hier kwam ik ook voor het eerst in aanraking met de gratis refills. Ik kreeg echt een HUGE Cola Light en dacht dat ik deze nooit op zou krijgen. Blijkbaar was ik erg dorstig en was ik toch in staat om deze weg te krijgen. Binnen no time werd mijn lege glas weer vervangen door een nieuwe grote Cola Light. Ik nog heel beleefd tegen de serveerster zeggen dat ik deze niet besteld had, maar dit bleek dus een gratis refill te zijn. Zij vertelde dat haar man wel 6 van zulke glazen bij het avondeten weg dronk (bizar!). Ik ben benieuwd wat zij er van zouden vinden om een drankje in Nederland te bestellen. Dan krijg je een inimini flesje van 220 ml zonder refill!

NBC Sports Grill Brew collage

2. Vivo Italian Kitchen

Voor weer eens wat anders dan fastfood kun je terecht bij deze Italiaan. Hier kan je heerlijk eten. Wij hadden gekozen voor een lasagne en deze was echt top! Er werd ook brood bij geserveerd, dus een voorgerecht was niet nodig.

Vivo Italian Kitchen

3. Antojitos Authentic Mexian Food

Dit was mijn favorite! Hier hebben we Mexicaanse Fajita’s gegeten met kip en steak. Dit was zo lekker! Verse guacamole erbij, wat wil je nog meer? Daarnaast serveren ze hele lekkere drankjes. Echt een aanrader dus!

Antojitos Authentic Mexian Food

4. Toothsome Chocolate Emporium

Voor de beste toetjes en milkshakes moet je echt naar het Chocolate Emporium. Dit is de chocoladehemel. Hier hebben wij een giga bord vanilleijs met chocoladesaus en chocolatechipcookies op (nouja… niet op. Het was echt too much). Daarnaast serveren ze hier grote milkshakes met een muffin er op. Het enige nadeel is dat je na een bezoek wel 2000 calorieën rijker bent.

Chocolate Emporium

Vaak is het handig om even te reserveren bij de restaurants, het kan namelijk erg druk zijn.

Waar of wat moet je dan eten in het park zelf?

Hieronder heb ik nog een paar goede aanraders opgesomd:

  • Het is leuk om een keer gegeten te hebben bij “De Lekke Ketel” (The Leaky Cauldron). Hier hebben we een keertje ontbeten. Ze serveren vaak het gerecht met vers fruit, dus dat is lekker. “De Drie Bezemstelen” (The Three Broomsticks) zou ik zelf niet zo snel meer eten. Hier hebben wij een keer geluncht, maar dat was niet heel goed bevallen (in ieder geval niet de Ceasar Salade met kip). Dit is ook echt meer massa.
  • Wat je veel mensen ziet eten, zijn grote kalkoenpoten. En die zijn echt groot. Daryl heeft zich hier een keer aan gewaagd en vond het lekker.
  • Wat je zeker een keer moet drinken zijn de boterbiertjes! Je kan niet naar The Wizarding World of Harry Potter zijn geweest zonder een Boterbiertje te hebben gedronken. Ze serveren de ijsvariant (een soort sluspuppy) en een gewone variant. Wij vonden de ijsvariant allebei erg lekker!
  • Haal een mega suikerspin bij: Snookers & Snookers Sweet Candy Cookers. Bij deze zaak kun je echt zulke grote suikerspinnen halen. Ze bouwen laag voor laag op en hiertussen kun je snoepjes of andere lekkernijen tussen laten doen. Helaas hebben wij er zelf geen op, omdat we al aardig wat andere lekkere dingen hadden gegeten, haha!
  • Voor een heerlijk ijsje moet je gaan naar Florean Fortescue’s Ice Cream Parlour. Deze bevindt zich in Diagon Alley in The Wizarding World of Harry Potter. Hier krijg je lekkere grote bolletjes (dat vindt Daryl altijd erg fijn) en heb je keuze uit een aantal heerlijke smaken!
  • Wij vonden de popcorn die je in het park kon krijgen erg lekker. Moet je zeker een keertje nemen! Proeft toch weer anders dan thuis. Waarschijnlijk doordat deze met boter zijn gemaakt.
Eten in het park

Mocht je ooit naar Universal Studios gaan, dan weet je wat en waar te eten in Universal Studios!