De hoogtepunten van Mauritius in één dag!

In mijn vorige blog vertelde ik al dat een auto een aanrader is op Mauritius. Vandaag vertel ik jullie wat je in één dag allemaal kunt zien op het eiland Mauritius!

De bezienswaardigheden van Mauritius bevinden zich voornamelijk in het zuiden. Aangezien wij in het noorden verbleven, was dit dus ongeveer een uurtje rijden. Er loopt één grote weg die het noorden met het zuiden verbindt en dit is goed te rijden. Ze hebben in Mauritius denk ik de rotonde uitgevonden, want hier kom je er onderweg bizar veel van tegen! Echt waar, om de zoveel meter doemt er weer een rotonde voor je neus op. De route die wij in het zuiden volgden was de: Black River Gorges scenic drive. Het Black River Gorges National Park is een mooi natuurgebied in het zuidwesten van Mauritius. In het weekend wordt er afgeraden om deze route te rijden, omdat de lokale bevolking hier dan langzaam rijdt en stopt in verband met het plukken van wilde bessen.

Hoogtepunten van Mauritius

Seven Coloured Earths

De eerste bezienswaardigheid waar wij naar reden was: The Seven Coloured Earths (Terres de 7 Couleurs) in Chamarel. Dit is ook gelijk één van de meest bekende bezienswaardigheden van Mauritius. De weg er naartoe was omgeven door groene planten en bomen en deed ons een beetje denken aan de Road to Hana in Hawaii. Onderweg kom je ook een mooi uitkijkpunt tegen. Hier heb je prachtig uitzicht over de azuurblauwe oceaan en het groene binnenland van Mauritius. Uiteindelijk kom je uit bij het Chamarel Park. The Seven Coloured Earths bevindt zich in dit park. Voor de toegang van dit park moet je een kleine toegangsprijs betalen van 250 Roepies per persoon (ongeveer 6 euro per persoon). De aarde van The Seven Coloured Earths bestaat uit verschillende kleuren. Paarse, bruine, rode en blauwige tinten komen hier naar voren. Bijzonder om te zien. Het schijnt ook op verschillende tijden van de dag van kleur te veranderen.

Daarnaast vind je op ditzelfde terrein reuzenschildpadden afkomstig van de Seychellen. Ooit had Mauritius zelf ook talloze schildpadden, maar deze zijn uitgestorven omdat er op ze gejaagd werd.

The Seven Coloured Earths

Chamarel Waterfall

In hetzelfde park als The Seven Coloured Earths vind je ook de Charmarel waterval. Deze 100 meter hoge waterval is de langste waterval van Mauritius. Vanaf een uitkijkpunt kun je deze waterval bewonderen. Mocht je de waterval van dichtbij willen zien, dan kun je er ook naartoe hiken onder begeleiding van een gids.

Chamarel Waterfall

Gorges Viewpoint

Wat absoluut een bezoekje waard is, is het uitkijkpunt: Gorges Viewpoint. Deze vind je voorbij het plaatsje Chamarel. Je moet met je auto een heel stuk klimmen en via een slingerende weg kom je uit bij het Gorges uitkijkpunt. Je merkt dat je wat hoger zit, want het is hier een stuk frisser. Het Gorges uitkijkpunt geeft een prachtig beeld van het binnenland van Mauritius. Een groene vallei met talloze heuvels strekken zich voor je uit. Daarnaast is vanaf hier ook een waterval te bewonderen. Als je geluk hebt, kun je hier ook nog aapjes spotten. Wees er wel alert op om hier geen eten mee te nemen, want ze grijpen het met gemak uit je handen.

Gorges Viewpoint

Alexandra Falls

De Alexandra Falls vond ik minder indrukwekkend en mooi dan de Chamarel waterval, maar wanneer je toch deze route rijdt is deze leuk om mee te nemen. Vanaf de parkeerplaats loop je er al in 5 minuten heen.

Alexandra falls

Grand Bassin

Een groot deel van de bevolking van Mauritius is Hindoestaans. Dit zie je dan ook zeker terugkomen in het land. Grand Bassin (ook wel Ganga Talao) is hier dan ook een goed voorbeeld van. Bij het Grand Bassin vind je een groot kratermeer. Grand Bassin is een pelgrimsplaats en je ziet dan ook dat dit gebied is ingericht voor de komst van een groot aantal mensen. Grand Bassin is één van de belangrijkste pelgrimsplaatsen buiten India. In Grand Bassin vind je een tempel en zie je enorme beelden van de Hindoestaanse goden Lord Shiva en Lord Durga. Erg indrukwekkend!

Grand Bassin

Le Morne Brabant

Naast de scenic route Black River Gorges zijn we ook nog gereden naar Le Morne Public Beach. Hier hebben we lekker geluncht en keken we uit op het mooie blauwe water en het witte poederstrand. Daarnaast keken we hier ook uit op de bekende berg: Le Morne Brabant. De bekendste berg van Mauritius. Graag hadden wij nog een hike gemaakt naar Le Morne Brabant (dit moet je wel op een andere dag plannen met een gids), maar we durfden dit helaas nog niet aan met mijn heup. Het schijnt wel een enorme aanrader te zijn, omdat je vanaf de Le Morne Brabant een prachtig uitzicht hebt.

Le Morne Brabant

Na deze actieve dag zijn we weer teruggereden naar ons hotel. We hadden een heerlijke dag vol met mooie mooie natuur en indrukwekkende uitzichtpunten. Een aanrader!