Ontdek Mauritius vanaf het water!

Mauritius staat natuurlijk bekend om zijn prachtige blauwe water. Wij hebben dan ook een bootexcursie geboekt (via het hotel Zilwa Attitude) om Mauritius op deze manier te verkennen. We moeten zeggen: dit is een aanrader!

Mauritius

Wat houdt de excursie in?

Onze excursie was geboekt bij Aqua Soleil (hier vind je meer informatie). Vanaf ons hotel werden we opgehaald met een busje en reden we richting het zuiden. Hier stapten we op een speedboot. Gelukkig was de groep klein, want ik houd nooit zo van dat massa gebeuren. Daarnaast was er nog de kapitein en zijn “hulpje”. Tijdens de excursie hebben we een aantal stops gemaakt om te snorkelen. Je kunt zelf een snorkelset meenemen, maar mocht je deze niet hebben dan hebben zij deze voor je. We hebben zeker wel vissen gespot tijdens deze excursie, maar ik vond het niet overweldigend. Veel koraal was helaas niet meer zo kleurrijk (wat ik zo erg en zonde vind!). Lees hier wat je zelf kunt doen om het koraal te beschermen. We hadden ook een stop bij Blue Bay. Dit wordt aangewezen als DE snorkelplek, maar dit viel ons dus een beetje tegen (of wij moeten net op de verkeerde plek gesnorkeld hebben). Nu schijnt het water ook iets minder helder te zijn in de winterperiode (dus wanneer wij er waren). Desondanks mocht dit alle pret niet drukken, want vanaf de boot heb je prachtig uitzicht op het water! Die kleuren blauw, niet normaal mooi!!!

Daarnaast hebben we een stop gemaakt bij een eiland met een vuurtoren. Hierbij gingen we ook het eiland op. Heel bijzonder! Het eiland ligt tussen de lagoon en de ruige zee. Vanuit de vuurtoren heb je prachtig uitzicht op het vasteland en het water. De vuurtoren is al jaren verlaten en is in het verleden deels afgebrand. Desondanks heeft hij nog wel een hele mooie wenteltrap en is hij erg fotogeniek ;).

Vuurtoren

Wat ook erg bijzonder was, was de stop bij het scheepswrak. Uit het niets zie je in de verte de voorsteven van een schip opdoemen uit het water. Het zwarte geraamte steekt af tegen het blauwe water. Het Britse schip de “Dalbair” is in 1902 ten onder gegaan door een cycloon. Bizar dat deze hier dus nog steeds ligt.

Scheepswrak

Je doet dus tijdens de excursie meerdere eilandjes aan. Onder andere hadden we een stop bij het eiland Île aux Aigrettes. Helaas mochten we hier niet echt het eiland op, omdat deze beschermd wordt. Alleen met een gids mag je dit eiland betreden. Wel mochten we het piepkleine strandje op en ook dit was zeker de moeite waard. In het water lagen hier namelijk allemaal zeesterren! Zo mooi!

Île aux Aigrettes

Tijdens de excursie stop je ook op een idyllisch eiland om te lunchen. Het is werkelijk prachtig! Hier komen wel van meerdere excursies mensen samen. Dus er zijn meerdere tafels waar aan gegeten wordt. Het eten was ook lekker. Het bestond zowel uit vlees, vis en kreeft. Wat er ook veel gedronken wordt is rum (sowieso op heel Mauritius)! Ze bieden je dan ook wel eens een “Mauritiaanse koffie” aan. Dan bedoelen ze dus cola gemixt met rum ;).

Eten op het strand

Na dit eiland ga je op weg naar een ander eiland. Dit is een erg bekend eiland van Mauritius, namelijk: Île aux Cerfs. Dit eiland is een mooi eiland, maar wel een toeristische trekpleister. Vanaf hier kun je ook mee op een bananenboot of op zo’n band achter een boot. Met de excursie zijn we hier niet lang geweest, maar we hebben wel even kunnen zwemmen.

Ile aux Cerfs

Onze laatste stop was bij een waterval. De overgang van de lagoon naar het bruine, brakke water is wel bijzonder. Het loopt op een gegeven moment in elkaar over. De waterval is niet heel hoog, maar wel een leuke afwisseling. En als je goed in de bomen om je heen kijkt, kun je vleermuizen zien hangen.

Waterval

Wij hebben een heerlijke dag op het water gehad en vonden het leuk om Mauritius op deze manier te beleven. Het groene vasteland is vanaf het water prachtig om te zien. En tjaa al die verschillende kleuren blauw in het water gaan ook niet vervelen!