Deze hike in Howth moet je doen (Ierland)!

Tijdens ons verblijf in Ierland hebben we Dublin afgewisseld met mooie wandelingen in de omgeving. In mijn vorige blogs heb ik al wat verteld over een toffe hike in de Wicklow Mountains en de leuke wandeling van de Killiney Hill in DalkeyMaar we hebben nog een prachtige hike gemaakt, namelijk in het plaatsje Howth. Vandaag vertel ik jullie meer over dit leuke kustplaatsje en zijn mooie uitzichten.

Howth

Hoe kom je er?

Howth ligt ten noordoosten van Dublin op een schiereiland. Wij zijn met de auto naar Howth gereden, maar je kun ook met de DART (Dublin Area Rapid Transit) hier naartoe reizen. Met de auto doe je er vanaf Dublin ongeveer 45 minuten over en met de DART ongeveer 50 minuten.

Howth

Hiken in Howth

In Howth kun je uit vier verschillende wandelroutes kiezen. Dit zijn de volgende routes:

 • Cliff Path Loop (groene route)
  – Start: treinstation
  – Eind: treinstation
  – Afstand: 6 kilometer
  – Duur: 1.5 – 2 uur
  – Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
 • Tramline Loop (blauwe route)
  – Start: treinstation
  – Eind: treinstation
  – Afstand: 7 kilometer
  – Duur: 1.5 – 2 uur
  – Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
 • Black Linn Loop (rode route)
  – Start: treinstation
  – Eind: treinstation
  – Afstand: 8 kilometer
  – Duur: 2 – 2,5 uur
  – Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
 • Bog of the Frogs Loop (paarse route)
  – Start: treinstation
  – Eind: treinstation
  – Afstand: 12 kilometer
  – Duur: 2,5 – 3 uur
  – Moeilijkheidsgraad: moeilijk
Green Route

Wij deden de Cliff Path Loop (de groene route). Deze route begint in de haven en leidt je daarna langs de ruige Ierse kust. Deze hike geeft je prachtige uitzichten. Gelukkig hadden wij deze dag erg lekker weer, dus dat maakte alles nog mooier. Met slecht weer zou ik het niet aanraden om hier te gaan hiken, omdat de paden modderig zijn. De groene route is goed te bewandelen. Het eerste gedeelte van de route is wat stijl, maar geeft je goed uitzicht op de kustlijn. Kijk ook goed naar het water, want af en toe kun je hier zeehonden boven zien komen!

Green Route

Voor een bezoekje aan Howth moet je ongeveer een ochtend of middagje uittrekken. Wij zijn in de ochtend hier naartoe gegaan en hebben in het haventje geluncht. Howth is goed te combineren met Malahide Castle. Malahide Castle ligt op ongeveer 20 minuten rijden met de auto vanaf Howth (met het openbaar vervoer doe je er een uur over). Wij hebben deze combinatie gemaakt en dit was ideaal!

Howth

Ben je de drukte van Dublin zat? Howth is dan zeker een aanrader. Wij hebben genoten van de grillige kustlijn en mooie vergezichten! Weet jij nog mooie wandelingen in Ierland?