Hier moet je heen: The Wizarding World of Harry Potter

Een bezoekje aan The Wizarding World of Harry Potter stond al een tijdje op mijn bucketlist. Nu was het dan eindelijk zover en kwam mijn stiekeme wens om dit park te bezoeken in vervulling! Al mijn ervaringen ga je dan ook lezen in mijn blogs!

The Wizarding World of Harry Potter is een onderdeel van het Universal Studios Park in Orlando, Florida. Om er te komen moet je dus wel “eventjes” vliegen. In mijn blog:  Wat te verwachten in attractiepark Universal Studios Florida  vertel ik al wat je kunt verwachten wanneer je naar Universal Studios gaat. Vandaag ga ik je meer vertellen over The Wizarding World of Harry Potter.

Eigenlijk bestaat The Wizarding World of Harry Potter uit twee parken. Je hebt namelijk “Hogsmeade” (Zweinsveld) in het ‘ Universal Islands of Adventure’  park en “Diagon Alley” (Wegisweg) in Universal Studios’. Je hebt dus twee plekken waar je helemaal weg kunt dromen in de magische wereld van Harry Potter.

The Wizarding World of Harry Potter

Diagon Alley

“Diagon Alley” was het eerste park waar wij naartoe gingen. Het moment dat ik hier naar binnen liep, spoelde ik over van nostalgie. Alle fijne herinneringen uit de boeken en films kwamen hier tot leven. Diagon Alley is echt ontzettend mooi en gedetailleerd in elkaar gezet. Er zijn talloze leuke winkeltjes te bewonderen die je zult herkennen vanuit de films: van de winkel van Fred Wemel en George Wemel tot De Lekke Ketel en van Olivanders toverstokkenwinkel tot een heuse Zwerkbal winkel. Maar wat hier toch zeker echt wel in het oog springt is: “Gringotts” (Grijphaak). Je weet wel, de best bewaakte kluis van alle tovenaars!

Diagon Alley

De Zweinsteinexpress

Hoe leuk is dit?! Zoals ik al eerder vertelde liggen “Diagon Alley” en “Hogsmeade” in twee verschillende parken. Om deze toch met elkaar te verbinden, kun je heen en weer pendelen tussen deze twee parken met de Zweinsteinexpress. Ik vond dit zo leuk bedacht! Daarnaast is dit al een hele ervaring op zich, want dit is ook nog eens een attractie. Door middel van virtual reality krijg je namelijk de ultieme Zweinsteinexpress ervaring. Tip: Neem de trein een keer van beide kanten. Je krijgt namelijk hierbij een andere ervaring! En nog een tip: wanneer je wil reizen door middel van de Zweinsteinexpress moet je in het bezit zijn van een toegangskaart voor beide parken (dus voor Universal Studios Florida en voor Universal Islands of Adventure). Heb je een toegangskaart voor 1 van de 2 parken, dan kan je geen gebruik maken van de Zweinsteinexpress.

Zweinsteinexpress

Hogsmeade

Eenmaal aangekomen in “Hogsmeade” word je weer meegezogen in de wereld van Harry Potter. Ook hier vind je net als in “Diagon Alley” talloze winkeltjes. Neem even een kijkje bij Honey Dukes, waar ze bekende lekkernijen verkopen, zoals: chocokikkers, smekkies in alle smaken, pompoensap en nog veel meer. Hier heb ik mij dan ook echt niet in kunnen houden en heb ik diverse souvenirs ingeslagen. Ik moet je wel bekennen dat het erg prijzig is. Je betaalt al gauw voor 1 chocokikker 10 dollar. Dus reken maar uit… Na heerlijk hier rondgestruind te hebben, gegeten te hebben bij de Drie Bezemstelen en twee boterbiertjes van de tap, prijkt de immense school voor Hekserij en Hocus-Pocus zich boven je uit: Zweinstein. Geweldig hoe dit is nagebouwd. Echt indrukwekkend.

Hogsmeade

Zoals je kunt lezen is The Wizarding World of Harry Potter een hele belevenis. Ik vond het hier werkelijk geweldig en vond dit een prachtige ervaring. De uitvoering en de aandacht voor details in deze parken vond ik echt top! Hopelijk heb ik jullie een goede eerste indruk kunnen geven van The Wizarding World of Harry Potter. Ben jij wel eens in The Wizarding World of Harry Potter geweest? Of staat deze nog op je bucketlist?