Top 3 attracties Universal Studios

In mijn vorige blog heb ik jullie verteld wat je kunt verwachten wanneer je naar Universal Studios in Orlando Florida gaat. Vandaag deel ik jullie mijn top 3 attracties van dit park. De attracties in The Wizarding World of Harry Potter tellen hierbij niet mee, want die staan bij mij op nummer 1. Hier ga ik binnenkort meer over vertellen. Maar zijn dan naast de attracties van Harry Potter de leukste? Dat hoor je nu!

Jurassic Park

1. Hollywood Rip Ride Rockit

Ik ben toch echt wel een beetje een achtbaanfanaat. Hoe sneller, hoe beter. Van over de kop tot in een kurkentrekker. Ik vind het allemaal geweldig en vind die adrenaline kick fantastisch. Bij deze attractie kom je hieraan dan ook zeker niet te kort. Wanneer je in je stoeltje geplaatst wordt, kan je een “song” kiezen die je tijdens je rit wil horen. En daarna begint de pret. Deze achtbaan gaat eerst kaarsrecht omhoog (wat echt wel een beetje spannend is, want je hoopt dat je maar niet uit je stoeltje glijdt) en daarna begint de snelle afdaling. Daryl en ik vonden deze achtbaan super leuk en is dan ook een aanrader! Deze attractie vind je in Universal Studios Florida.

Hollywood Rip Ride Rockit

2. The Incredible Hulk Coaster

Ja, weer een achtbaan! Voor mensen die hier niet van houden is dit lijstje dus helemaal niets. Deze achtbaan gaat ook weer super snel en gaat weer lekker over de kop! De achtbaan verraste mij ook, want opeens word je tijdens je tocht naar boven afgeschoten. Heerlijke achtbaan en voor herhaling vatbaar! Deze attractie vind je in Adventure Island.

The Incredible Hulk Coaster

3. Popeye & Pluto’s Bilge-Rat Barges

Ze hadden deze attractie beter “no mercy” kunnen noemen, want genade kennen ze niet tijdens deze rit. Deze attractie is een waterattractie en heeft dezelfde ronde bootjes als de Piranha in de Efteling. Waar ze in de Efteling nog een beetje rekening met je houden, hebben ze dat hier compleet overboord gegooid. Je krijgt letterlijk emmers water over je heen, waterstralen worden op je afgeschoten, watervallen stromen onophoudelijk over je heen (ze stoppen niet als je met je bootje er onderdoor gaat) en de golven die binnenkomen sparen je ook niet. We hebben hier wel ontzettend gelachen. Maar geloof me niemand, maar dan ook echt niemand verlaat droog deze attractie. Wij waren tot ons ondergoed doorwaternat. Er was werkelijk waar geen droog stukje kleding meer bij me te bekennen. Gelukkig hadden wij die dag heerlijk weer en konden we de rest van de dag een beetje opdrogen. Deze attractie vind je in Adventure Island.

Popeye & Bluto’s Bilge-Rat Barges

Natuurlijk waren er nog veel meer gave attracties. De attractie van King Kong was ook echt super tof net zoals die van Fast & Furious. Maarja, het was een top 3 he?!