Wat mag je niet missen in The Wizarding World of Harry Potter?

In mijn vorige blog (Hier moet je heen: The Wizarding World of Harry Potter) heb ik jullie al een eerste indruk gegeven over de Wizarding World of Harry Potter. But there is more!

Heel veel attracties zijn er niet te vinden in The Wizarding World of Harry Potter. Maar degene die er zijn, zijn dan ook echt geweldig. Van alle attracties in heel Universal vond ik ze zelfs de leukste! Maar dat is mijn persoonlijke mening.

In de Harry Potter parken gaat het namelijk om meer dan alleen de attracties. Het is de hele sfeer die er hangt. De herinneringen van vroeger en de bekende liedjes. Het gaat om het gehele plaatje.

Maar er zijn natuurlijk wel wat attracties te vinden, namelijk:

Wizarding World of Harry Potter

In “Diagon Alley”

De bekendste en gelijk enige “echte” attractie hier is: “Harry Potter and the Escape from Gringotts”. Ooh deze was zo leuk! De naam zegt het eigenlijk al: je probeert uit Goudgrijp te ontsnappen. Aan deze attractie is ook weer zoveel aandacht besteedt. Het moment dat je Goudgrijp betreedt, word je niet teleurgesteld. Een paar hardwerkende kobolden zie je achter hun desk zitten, net zoals in de films. Het is een 3D/4D attractie en sleurt je weer helemaal mee in het verhaal. Ik zal er verder niet te veel over vertellen, want anders is het niet leuk meer als je deze ooit wil bezoeken.

Escape from Gringotts

In “Hogsmeade”

Hier vind je: “Flight of the Hippogriff” en “Harry Potter and the Forbidden Journey”. “Flight of the Hippogriff” is een soort kleine achtbaan voor jong en oud. In de wachtrij loop je langs Hagrids huisje en vang je een glimp op van Scheurbek.

“Harry Potter and the Forbidden Journey” vond ik een erg leuke attractie. Je betreedt als het ware Zweinstein. Ook hier zijn zoveel herkenningspunten. Zelfs het wachten in de rij voor de attractie is niet saai. Deze brengt je namelijk langs de bekende plekken van Zweinstein. Denk hierbij aan pratende schilderijen, het leslokaal van ooit Professor Smalhart, het kantoor van Perkamentus, de Dikke Dame, de leerlingenkamer van Griffoendor en de pratende sorteerhoed. Ook hier is de aankleding weer een lust voor het oog. De attractie zelf zal je zeker ook niet teleurstellen. Hier word je meegenomen in een spannend avontuur langs bekende punten uit het verhaal. Meer zal ik er niet over verklappen!

Zweinstein

In beide parken vind je eigenlijk nog een soort “attractie” namelijk het kiezen van een toverstok. In beide parken is er een toverstok winkel. Je wordt met een groepje naar binnen geleid en hier wordt 1 persoon uitgekozen die de juiste toverstok vindt. Vaak kiezen ze hierbij een kind voor deze ervaring. Daarna kom je in de winkel (hier kun je ook in zonder dat je meegaat met de attractie). In de winkel zijn talloze toverstokken te vinden. Hier vertel ik een volgende blog meer over.

Toverstok kiezen

Een echte “must do” of beter gezegd een “must see” is de lichtshow in Hogsmeade bij Hogwarts. Man, man, man wat was dit mooi zeg! Op het kasteel van Zweinstein wordt een prachtige lichtshow afgespeeld. Dit was erg indrukwekkend. Deze vond aan het einde de dag plaats (dit was bij ons in de avond). Echt een aanrader! You are going to love this! Deze show vindt niet elke dag plaats, dus vraag in het park na wanneer dit is. Wij hebben deze op een zondag gezien. Toen was het park ook langer open, namelijk tot 21:00 uur.

Lichtshow Zweinstein

Genoeg te zien en te doen dus! Wij hebben het hier heerlijk gehad en hebben werkelijk van elke seconde genoten! Wat vond jij de leukste attractie? Of als je er nog nooit geweest bent, wat lijkt je dan de leukste?