Hike The Killiney Hill vanuit Dalkey (Ierland)!

Een leuk plaatsje in de buurt van Dublin is het plaatsje Dalkey. In iets meer dan een halfuur ben je vanuit Dublin met de DART (Dublin Area Rapid Transit) in het kustplaatsje Dalkey. In de middeleeuwen had Dalkey een grote rol met zijn grote haven. Vandaag de dag is het plaatsje een stuk rustiger. Desondanks is het erg leuk om hier naartoe te gaan! Het dorpje straalt een beetje een middeleeuwse sfeer uit door zijn oude pandjes en zijn kasteel, namelijk Dalkey Castle.

Killiney Hill

Hike de Killiney Hill

Het plaatsje Dalkey ligt aan de Killiney Hill. Aan de ene kant van de Killiney Hill bevindt zich Dalkey en aan de andere kant het plaatsje Killiney. Wist je dat Bono van U2 in het plaatsje Killiney woont?

Een aanrader is om de Killiney Hill te bewandelen. Deze hike biedt je namelijk een prachtig uitzicht over de kust van Ierland en de Wicklow Mountains. Wij begonnen onze hike in Dalkey en eindigden deze bij Killiney Station. Vanaf hier konden we dan weer door naar Dublin.

Killiney Hill

Killiney Hill is de perfecte uitvalsbasis om de drukte van Dublin te vermijden. Tijdens de wandeling kwamen wij andere wandelaars, maar ook veel hardlopers tegen. Wij hadden het dan ook wel weer getroffen met het weer! Het was gelukkig droog! Eenmaal boven op de heuvel hadden wij echt prachtig uitzicht! Aan de top vind je er The Obelisk en The Pyramid (ook wel de “Wishing Stone” genoemd). Deze twee liggen dicht bij elkaar. The Obelisk werd ooit gebouwd in verband met werkverschaffing na een horrorwinter in 1741. Vanaf deze twee punten heb je prachtig uitzicht over de Ierse kust.

Killiney Hill

Wij vonden het plaatsje Dalkey erg gezellig! Het wandelen van de Killiney Hill is zeker een aanrader. Het biedt prachtige uitzichten! Wij vonden het een fijne afwisseling met Dublin.