Londen tijdens de kerst!

Ohhhh Londen wat hou ik toch van jou (en met name net voor de kerst)! Een keertje naar Londen voor de kerstdagen is toch iets wat je een keer meegemaakt MOET hebben. Van die groot versierde kerstbomen met honderden lichtjes, de gezellige versierde straten, extravagante winkeletalages, de één nog mooier dan de ander (and don’t forget het kerstshoppen)… *zucht*. I love it. Rond de kerstdagen is er dan ook genoeg te zien en te doen in Londen. Vandaag vertel ik jullie wat je niet mag overslaan tijdens de kerstdagen in Londen.

Harrods

Wanneer je naar Londen toe gaat, is het echt leuk om bij Harrods naar binnen te stappen. Het warenhuis Harrods ligt in de wijk Knightbridge. Het warenhuis telt maar liefs 7(!) verdiepingen. Ze hebben rond de kerst een hele kerstafdeling! Toen wij er waren was er sale (heel vervelend). Ze verkopen hier de meest luxe en exclusieve producten van merken zoals Gucci, Armani, Yves Saint Laurent en Chanel. Ze verkopen zowel kleding, make-up, schoenen, tassen en ze hebben zelfs een foodhall. Harrods is ook prachtig ingericht. Ook al laat je portemonnee het niet toe om hier wat te kopen, Harrods is nog steeds het bezoeken waard. Het lijkt namelijk net een museum.

Harrods

Oxford Street

Oxford Street is een ontzettend leuke winkelstraat. Vooral in de avond wanneer alle lichtjes aangaan. De straten zijn hier ondergedompeld in de kerstsferen. Echt zo gezellig! Een groot en bekend warenhuis die je hier kunt vinden is Selfridges. Handig dus voor je kerstinkopen. En natuurlijk wil je als vrouw zijnde ook een keertje bij Victoria Secret binnenstappen. Deze vind je in New Bond Street.

Oxford Street

Hyde Park

Het Hyde Park wordt rond kerst omgetoverd tot een Winterwonderland. Er staat hier dan een grote kerstmarkt en er is een kermis. Super gezellig om hier lekker rond te struinen en te genieten van de kerstsfeer. Tevens is er een ijsbaan en kun je gaan schaatsen! Daarna aan de warme chocolademelk en glühwein. Een beter kerstgevoel kan niet!

Hyde Park

Covent Garden

Super leuk om in de avond naar toe te gaan is Covent Garden. Dit was zo gezellig en leuk versierd. Buiten staat er een enorme kerstboom en deze is ook mooi versierd. Je hebt er een grote overdekte markt genaamd “Apple Market”. Ook hier is alles in de kerstsferen. In de “Apple Market” bevinden zich meerdere winkeltjes.

Apple Market

Goed om te weten:

Ga je tijdens de kerstdagen naar Londen dan is het goed om te weten dat de uitverkoop op tweede kerstdag (26 december) begint. Deze dag wordt ook wel Boxing Day genoemd. Wil je shoppen bij Harrods, blijf dan een dagje langer. Zij beginnen namelijk met de uitverkoop op 27 december om 09:00 uur. Let wel op dat op eerste kerstdag de winkels gesloten zijn.

Rond de kerstdagen is Londen prachtig en absoluut een bezoekje waard! Ben jij wel eens in Londen geweest rond de kerstdagen?