Vijf keer lekker eten in Lissabon

Yup, I love fooood! Ik kan dan op vakantie ook erg genieten van lekker eten op een terrasje of me laten verrassen door nieuwe gerechten. In mijn vorige blog over Lissabon heb ik al het één en ander verteld wat je in Lissabon kunt doen. Vandaag vertel ik jullie waar je lekker kunt eten in Lissabon!

Naast dat deze ijsjes erg lekker smaken, zijn ze ook nog eens super mooi! Een ijsje van Amorino gaat je zeker niet teleurstellen. Je kan uit talloze smaken kiezen en deze scheppen ze op in de vorm van een bloem! De smaak yoghurt is echt een aanrader, die is erg lekker! Aan het einde kun je er nog voor kiezen om een macarone bovenop je ijsje te laten plaatsen. Dit lieten wij natuurlijk niet aan ons voorbij gaan. Heerlijk!

IJsje Amorino

Pasteis de Nata zijn erg populair in Lissabon. Je vindt ze dan ook bijna op elke hoek van de straat. Pasteis de Nata zijn custardtaartjes en is een must voor de zoetekauw. Wij hebben deze gegeten bij Paul op de Rua Augusta.  Wanneer je in Lissabon bent, moet je er dus echt wel ééntje proberen!

Pasteis de Nata

Chapito a Mesa is een verborgen pareltje! Je moet eerst door een winkel heen lopen om bij het terras van Chapito a Mesa  uit te komen. Het is een hippe tent met ook nog eens super tof uitzicht over Lissabon! Je kunt hier ook nog eens erg lekker eten. Chapito a Mesa ligt op loopafstand van Castelo de São Jorge en is dus goed te combineren. Eerst lekker struinen tussen de oude ruïnes van Castelo de São Jorge en daarna neerploffen bij Chapito a Mesa om te luchen of dineren. Klinkt niet verkeerd he?!

Chapito a Mesa

Op het grote plein Praça do Comércio bevinden zich meerdere restaurants waar je wat kunt eten. Wij hebben op het terras bij Ministerium Cantina gegeten. Hier kun je heerlijke tapas eten. Alles wat we hier hebben besteld was lekker! Mocht je in de buurt zijn, dan raad ik je aan om hier wat te gaan eten.

Praça do Comércio

Mocht je een beetje sjiek willen eten dan is Cantina Peruana (in Bairro Do Avillez) een aanrader. Binnen ziet het er al fantastisch uit! Cantina Peruana bevindt zich in Bairro Do Avillez. Bairro Do Avillez is opgezet door een gerenommeerde Portugeze chef José Avillez. In dit gebouw bevinden zich meerdere restaurants waar je kunt eten. Cantina Peruana heeft hij in samenwerking met een vriend, tevens een chef, opgezet. Je kunt hier kleine hapjes eten (een soort tapas). Het is prijzig, maar dan krijg je ook wel wat! Wij vonden de biefstukpuntjes erg lekker! Maaaar ik moet zeggen: de rijst met koriander was echt niet lekker, haha! Nu lusten mijn zusje en ik al geen koriander, maar we kwamen er pas later achter dat dit erin zat.

Cantina Peruana

Wij hebben lekker gegeten in Lissabon. Hopelijk hebben jullie er wat aan tijdens een bezoekje aan Lissabon!