Mooiste strand van Hawaii: Makalawena Beach

Sorry voor de veeeel te late blogpost, maar door gezondheidsredenen was ik de afgelopen weken even niet in staat om een nieuwe blog online te zetten. Dus eindelijk bij deze weer een nieuwe… en wat voor eentje! Als je door je raam naar buiten kijkt, dan wil je lekker wegdromen bij dit prachtige strand.

Het is namelijk nogal een uitspraak, maar het mooiste strand dat wij hebben gezien op Hawaii was echt Makalawena Beach. Het kost wat moeite om bij dit paradijselijke strand te komen, maar het is het waard! De beloning is namelijk een prachtig wit poederstrand met blauw water! Het lijkt net of je op de cover van een magazine bent gestapt. De foto’s spreken voor zich…

Makalawena Beach

Die palmbomen…

Makalawena Beach

Zwarte lavarotsen die uit het azuurblauwe water steken…

Makalawena Beach

Al die verschillende tinten blauw…

Makalawena Beach

De duinen met zijn groene begroeiing…

Makalawena Beach

Het water is zo blauw…

Makalawena Beach

Paradijsje op aarde…

Tips: 

Bij Makalawena Beach zijn geen voorzieningen. Houdt hier dus rekening mee. Het volgende is aangeraden om mee te nemen:

  • Voldoende drinkwater. Het kan erg warm worden, dus neem voldoende drinkwater mee. Doe een avond van tevoren wat flesjes in de vriezer, zodat ze overdag langer koud blijven.
  • Neem dus ook wat te eten mee, aangezien je dit hier niet kan halen. Wil je je eten koel houden? Doe je ingevroren flesjes ertegenaan leggen.
  • Zit je niet graag de hele dag in de felle zon? Neem dan iets van een parasol mee. Het is misschien een gesjouw, maar je vindt niet veel beschutting op het strand. Helemaal aan het einde van Makalawena Beach vind je wat bomen, maar die geven misschien niet voldoende schaduw.
  • Trek stevige schoenen aan. De weg naar Makalawena Beach is nogal ruig en het pad ligt vol lavakiezels. Goede schoenen zijn dan erg fijn.

Hoe kom je er?

Je komt niet zomaar bij Makalawena Beach. Een 4WD is een vereiste en daarnaast moet je goed ter been zijn.

De route:
Wanneer je vanuit Kailua rijdt, neem je Hwy 19 richting het noorden. Je rijdt voorbij Kona International Airport. Tussen milemarker 88 en 89 bevindt zich een niet geasfalteerde weg richting Makalawena Beach. Bij de ingang van deze weg zie je een bord staan met: “Kekaha Kai State Park”. Rijd deze weg op. Let goed op, want hier moet je je auto in 4WD zetten. Deze weg is erg ruig. Na ongeveer 20 minuten kom je aan bij een parkeerplaats. Hier zie je aan je rechterhand een pad lopen over zwarte kiezels. Deze moet je helemaal uitlopen. Daarna kom je uit bij een prachtig strand (helaas, dit is nog niet Makalawena Beach). Ga hier naar rechts en loop voorbij het houten huis. Volg nog verder het pad, zodat je uitkomt bij de duinen. Achter deze duinen ligt het prachtige Makalawena Beach.

Makalawena Beach vonden wij echt een paradijsje op aarde! Waar heb jij het mooiste strand gezien?