Big Island: het eiland van uitersten!

Ik ben alweer aangekomen bij het laatste eiland die wij aandeden tijdens onze rondreis naar Hawaii, namelijk: Big Island. In deze blog heb ik al het één en ander verteld over dit eiland.

Voor de reis begon:

Big Island is begin 2018 meerdere malen in het nieuws geweest door de vulkaanuitbarsting op het eiland. Meerdere filmpjes gingen het internet over, waarop te zien was hoe de lava over de straten vloeide. Ik moet je bekennen dat we dit van tevoren wel een beetje spannend vonden. De vragen of het wel veilig was en of we wel naar dit eiland moesten gaan, spookten meerdere malen door ons hoofd. Ook onze omgeving stond nou niet echt te trappelen bij dit idee. Ondanks de twijfels wilden we dit eiland erg graag zien. Na meerdere mailtjes richting onze Airbnb adresjes, werden we gerustgesteld en gingen we het avontuur dan toch aan. We hebben absoluut geen spijt gehad van deze keuze, want wat is Big Island toch een heerlijk en fantastisch eiland!

Een divers eiland

Big Island is eigenlijk een eiland met alles in één. Qua landschap is dit eiland namelijk erg divers. Je vindt er groene bossen, torenhoge watervallen, vulkanen, lavavelden, maanlandschappen, gezellige dorpjes, witte stranden, een groen strand, mooie zonsondergangen en niet onbelangrijk een prachtige onderwaterwereld. Er is dus echt voor ieder wat wils. Het eiland staat bekend om het “Hawaii Volcanoes National Park”. In dit park vind je een actieve vulkaan, namelijk Kilauea. Deze zorgde ook voor de vulkaanuitbarsting in 2018. De legende gaat dat de godin Pele hier huist en dat haar stemmingen zorgen voor vulkanische activiteiten. Helaas was dit park bij ons gesloten vanwege de lavastromen. Op dit eiland zijn we 10 dagen geweest en dit was voldoende (al mag het natuurlijk langer!).

Big Island

Waar te verblijven?

Het is aangeraden om aan twee kanten van het eiland te verblijven, namelijk: het oosten (Hilo) en het westen (Kona). Het eiland is groter dan de andere eilanden, dus de afstanden om te rijden zijn ook verder. Vanuit deze plaatsen is alles goed te bereiken en te zien. Aan de Hilo-zijde is het vaak regenachtig. Dit was bij ons het geval. Wij vonden het erg fijn dat we onze eerste 3 á 4 dagen in Hilo hadden en daarna naar het zonnige Kona gingen.

Big Island is een prachtig en veelzijdig eiland. We hebben hier ontzettend veel gedaan en gezien. In een volgende blog vertel ik welke bezienswaardigheden je absoluut niet mag missen!