Toveren zoals Harry Potter

In mijn vorige blogs heb ik een aantal attracties besproken die je kunt bezoeken in The Wizarding World of Harry Potter. Ook heb ik het toen kort gehad over “Olivanders Wand Shop” (Hier moet je heen: The Wizarding World of Harry Potter en Wat mag je niet missen in: The Wizarding World of Harry Potter).

Vandaag ga ik jullie hier nog wat meer over vertellen. In zowel “Diagon Alley” als in “ Hogsmeade” bevindt zich de welbekende wandshop Olivander. Hier moet je zijn voor de aanschaf van een goede toverstok!

In dit winkeltje bevinden zich talloze toverstokken in verschillende soorten en maten. Naast het feit dat je dezelfde toverstok kunt aanschaffen als een bekend figuur uit het verhaal, kun je ook zelf een toverstaf kiezen die het beste bij jou past.

Olivanders Wand Shop

The Alder wand

Ik heb ervoor gekozen om een toverstok te kiezen die bij mij past. Er zijn 13 soorten toverstokken waaruit je kunt kiezen. Elke toverstok heeft zo zijn eigen kwaliteiten en heeft een omschrijving die past bij je karakter. Ik moet zeggen dat het lastig kiezen is, omdat elke toverstok wel iets heeft dat bij je zou kunnen passen. Uiteindelijk ben ik gegaan voor de “Alder” toverstok. Dat wil zeggen dat deze gemaakt is van de Elzenboom.

Dit is er te vertellen over de “Alder” toverstok:
“Elzenhout is geschikt voor het maken van fluiten, pijpen en het bouwen van bruggen. “Alder” mensen zijn avontuurlijke reizigers. Zij maken zelfverzekerde beslissingen, omdat zij vertrouwen op hun innerlijke stem. “Alder” mensen moeten hard werken om een balans tussen werk en vrije tijd te vinden.”

Alder wand

Ik denk dat bovenstaande voor een groot deel op mij van toepassing is. Elke toverstok is dus gemaakt van een ander soort hout en heeft een andere karakteromschrijving. Erg leuk om je hier in te verdiepen en op deze manier de juiste toverstok voor jezelf te vinden.

Naast het feit dat je dus kunt kiezen uit een toverstok van een bekend figuur en een toverstok dat bij je karakter past, kun je ook kiezen tussen een niet-interactieve en interactieve toverstok. Wat wil dit dan precies zeggen?

Interactieve toverstok

Zowel in “Diagon Alley” als in “Hogsmeade” kun je gebruik maken van een interactieve toverstok. Er zijn diverse punten in de parken die je met je interactieve toverstok kunt activeren. Bij je net aangeschafte toverstok wordt een kaart meegeleverd waarop deze punten staan aangegeven. Ook wordt hierop aangegeven welke spreuk met welke beweging hierbij hoort. Want je denkt toch zeker niet dat je er alleen met een beetje zwaaien vanaf komt, haha? Je kunt dus als je de juiste beweging maakt een veer in een etalage laten zweven, een kraantje activeren bij een fontein of een koortje “gekrompen hoofden” laten zingen en natuurlijk nog veel meer. Erg leuk om dit te doen. Je voelt je voor een dagje een echte tovenaar/tovenares.

Niet-interactieve toverstok

Met een niet-interactieve toverstok kan dit dus niet. Ik was toch wel erg blij met mijn interactieve, persoonlijke toverstok. Het is net dat extra stukje beleving wat je er bij krijgt.

De prijs voor een interactieve toverstok bedraagt inclusief tax ongeveer 53 dollar. Voor een niet-interactieve toverstok betaal je iets meer dan 40 dollar. Het is dus wel prijzig. Maar geloof me, de interactieve toverstokken gaan als warme broodjes over de toonbank.

Interactieve toverstok

Mocht je ooit naar The Wizarding World of Harry Potter gaan, dan kun je dus overwegen om een toverstok aan te schaffen. Ik vond het erg leuk om er 1 te hebben en hiermee aan de slag te gaan. And remember: “It’ s wingardium leviOsa, not leviosAH,”

Voor wat voor toverstok zou jij gaan? Een persoonlijk gekozen toverstok? En vind je het waard om voor een interactieve toverstok te gaan?