Op huwelijksreis naar Mauritius: aanrader!

Daryl en ik hebben de afgelopen anderhalve maand heerlijk nagenoten van onze prachtige bruiloft (mijn blog hierover vind je hier). Máááár na onze bruiloft hebben we  ook nog eens een heerlijke huwelijksreis gehad op het eiland Mauritius! Ik kan je vertellen dat op huwelijksreis naar Mauritius een aanrader is! In deze blog vertel ik je hier meer over.

Mauritius

Waarom kozen wij voor een huwelijksreis naar Mauritius?

Voor onze huwelijksreis wilden we graag naar een bestemming buiten Europa. Helaas konden we dit keer niet zo lang vrij krijgen als voor onze verre reis naar Hawaii. Daarnaast zijn wij ook altijd gebonden aan de zomervakantie, waardoor een aantal bestemmingen afvallen. We wilden na alle “trouwstress” graag een relaxvakantie, maar wel dat we iets konden ondernemen. En alsof al deze eisen niet genoeg waren, wilden we ook nog eens lekker weer… Het werd dus een uitdaging om wat te vinden, maar het is ons gelukt. We kwamen namelijk uit op het eiland Mauritius. Deze voldeed aan al onze wensen!

Het Afrikaanse eiland Mauritius

Mauritius is een Afrikaans eiland en ligt in de Indische Oceaan ten oosten van Madagaskar. Op de heenreis hadden wij een directe vlucht met Air Mauritius. Wij reisden in ongeveer 12 uur met een directe vlucht naar Mauritius. Tijdens de terugvlucht hadden wij een overstap in Charles de Gaulle (Frankrijk).  Dit was goed te doen. Het enige nadeel was dat de gate mega ver was. Konden wij gelijk onze “vakantiekilo’s” er af lopen ;). Wij hadden gelukkig niet veel tijdverschil in Mauritius. Ondanks dat het vrij lang vliegen is, is het maar twee uur later dan in Nederland. Erg fijn, want hierdoor hadden we geen last van een hevige jetlag.

De geschiedenis van Mauritius

Een leuk weetje: Mauritius dankt zijn naam aan de Nederlandse  stadhouder Maurits van Nassau (de latere prins van Oranje). Nederland koloniseerde namelijk het eiland. Voor de kolonisatie was Mauritius onbewoond. De Arabieren hadden het eiland wel ontdekt en ook de Portugezen gebruikte dit eiland al als tussenstop. De Nederlanders ontdekte op dit eiland de welbekende vogel: de Dodo. Helaas hebben ze die in grote getalen gevangen en opgegeten, waardoor deze is uitgestorven. De Dodo is de nationale vogel van Mauritius. Deze zal je ook zeker als souvenirs in de winkels zien liggen.

Accommodatie: Zilwa Attitude

Ons hotel was in één woord: TOP! Wij vonden dat we voor onze huwelijksreis een wat luxere accommodatie mochten hebben. Wij verbleven daarom in het Zilwa Attitude Hotel. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een prachtig hotel was. Zilwa Attitude ligt in het noorden van Mauritius. Het ligt dus verder van de bekende activiteiten, maar daarentegen staat het noorden bekend om het betere weer. Voor ons was de keuze daarom snel gemaakt. Het hotel was heerlijk relaxed en ruim opgezet. Daarnaast ondersteunen ze eigen ondernemingen van de Mauritiaanse bevolking. Het hotel beschikt over 5 restaurants: een Mauritiaanse, Indiase, Chinese, internationale (op het strand) en een buffetrestaurant. Vooral in het Chinese restaurant hebben we heerlijke beef teriyaki op! Het hotel heeft mooie, verschillende zwembaden en een spa (tegen betaling). Daarnaast heeft het hotel ook een eigen eilandje waar meerdere keren per dag een soort pondje tussen vaart. Wij vonden Zilwa Attitude een aanrader!

Zilwa Attitude Hotel

Een auto huren op Mauritius?

Wij houden er altijd van om op vakantie zelf op ontdekking te gaan en zijn dan ook altijd fan van een huurauto. Van tevoren werd ons door meerdere mensen afgeraden om een huurauto te regelen voor Mauritius, aangezien het verkeer er nogal heftig aan toe gaat. Ondanks deze goedbedoelde adviezen sloegen we deze in de wind. Wij huurden een auto en gingen op pad. Eerlijk is eerlijk: het verkeer gaat er anders toe dan in Nederland. Je moet natuurlijk al links rijden, maar de mensen nemen de verkeersregels (zoals wij die kennen) niet zo nauw. Sta er dan ook niet van te kijken als er plots iemand voor je op de weg stil gaat staan en dan uitstapt. Ook maakten wij mee dat wanneer iemand uit een uitrit kwam hij gewoon voorrang nam en ga zo nog maar even door. Ja, ik heb af en toe met geknepen billen naast Daryl gezeten. Toch vonden wij het rijden goed te doen en vonden we dit ook wel weer een uitdaging. Het was ideaal om zelf overal naartoe te kunnen rijden.

Huurauto

Wat vonden wij van Mauritius?

Mauritius is een divers en kleurrijk land. Zowel in cultureel opzicht als in de natuur. Je vindt er namelijk diverse culturen die in dit land samenkomen. Aangezien Mauritius een Afrikaans land is, verwacht je misschien niet dat het merendeel van de bevolking Hindoestaans is en Indiase roots heeft. Dit zie je dan ook zeker terugkomen op het  eiland. Grote kleurrijke tempels zie je in de stadjes prijken en felle kleuren voeren de boventoon. Ook het binnenland is divers. Je vindt er weelderige, groene bergen en hoge watervallen. Daarnaast staat Mauritius natuurlijk ook bekend om zijn mooie stranden met knalblauw water. Naast al deze pracht zie je dat sommige delen van Mauritius ook zijn minder mooie kanten kent. Dit zie je voornamelijk in de steden terugkomen. Niet alle gebouwen zijn allemaal netjes onderhouden en zien er soms wat vervallen uit. Daarentegen zie je wel dat er veel nieuwe gebouwen worden gemaakt en er nieuwe wegen worden aangelegd.

Wij vinden dat er op het eiland genoeg te doen is. Wij hadden nog wel langer willen blijven, zodat we bijvoorbeeld een mooie hike hadden kunnen doen. Misschien een goede reden om ooit weer terug te gaan ; ).

Mauritius als huwelijksreis

Wij zijn blij dat we als bestemming Mauritius hebben gekozen. Wij hebben namelijk een heerlijke huwelijksreis gehad en het was eigenlijk precies zoals we gehoopt hadden: relaxen met af en toe wat ondernemen. Ben jij wel eens naar Mauritius geweest of staat deze bestemming nog op je verlanglijstje?