Tips voor de ultieme citytrip naar Lissabon!

Wat is Lissabon toch een prachtige stad. Met mijn zusje ben ik onlangs op citytrip geweest naar Lissabon. Wat hebben wij het hier naar onze zin gehad! We hebben genoten van de knusse straatjes, de gezellige pleinen, de prachtige Portugese tegeltjes (die je overal tegenkomt) en het heerlijke eten. Lissabon is de perfecte bestemming om er een paar dagen tussenuit te gaan. In deze blog vertel ik jullie wat deze leuke stad te bieden heeft!

Lissabon

Baixa Pombalina

Wanneer ik met mijn zusje weg ben, moet er natuurlijk gewinkeld worden! Dit kun je goed doen in de wijk Baixa Pombalina. Hier bevinden zich bekende winkelketens. Aan het einde van de winkelstraat Rua Augusta zie je een grote boog staan (Arco Rua de Augusta) deze geeft je uiteindelijk toegang tot een gigantisch plein. Op dit plein vind je meerdere restaurants. Daarnaast is dit plein gevestigd aan de bekende rivier de Taag (er is hier zelfs een klein strandje voor de zon liefhebbers). In de wijk Baixa vind je ook Elevador de Santa Justa, een gigantisch bouwwerk dat zich bevindt in een klein zijstraatje. Door de enorme rijen zijn wij hier niet in geweest. Maar om het van dichtbij te zien is al erg indrukwekkend. Wanneer je hier wel in gaat, schijn je prachtig uitzicht te hebben over Lissabon.

Baixa Pombalina

Tramlijn 28

Een ritje met het bekende gele trammetje 28 mag je niet overslaan tijdens je bezoek aan Lissabon! Dit schattige trammetje rijdt door de kleurrijke wijken van Lissabon en geeft je de ultieme sightseeing tour door de stad.  Deze tram rijdt door de smalle straatje en over steile heuvels. Een hele belevenis! Doordat deze tram ontzettend populair is bij toeristen, kan het nogal erg druk zijn. Elke dag stonden er immens lange rijen bij de tramhalte. Wij hadden besloten om op een zondag te gaan rond 8 uur in de ochtend en toen zaten we met één ander stel in de tram. Heerlijk! Hierdoor konden we alles goed zien en hebben we van deze rit genoten zonder al die drukte. Wij zijn ook niet uitgestapt bij andere haltes, maar hebben de rit tot het einde uit gezeten. Het beste is om op te stappen in Praça do Martim Moniz in de wijk Baixa. De tram eindigt in de wijk Alfama. Wij betaalden ongeveer 2,80 euro per persoon voor een enkele rit.

Tram 28

Castelo de São Jorge

Voor het ultieme uitzicht over Lissabon moet je naar Castelo de São Jorge. Dit kasteel ligt bovenop de hoogste heuvel van Lissabon en biedt je dan ook prachtig uitzicht over de stad. Daarnaast heb je ook goed uitzicht over de rivier de Taag. In de verte kun je het bekende Christusbeeld (Cristo-Rei) zien en de Vasco da Gamabrug. De Vasco da Gamabrug is een rode brug en lijkt heel erg op de Golden Gate brug in San Francisco. In Castelo de São Jorge kun je rondstruinen tussen de oude ruïnes die al eeuwen geleden gebouwd zijn.

Castelo de Sao Jorge

Rooftopbar Park

Wil je op een gave plek een drankje doen? Ga dan naar Rooftopbar Park. Hij is een beetje moeilijk te vinden, maar eenmaal gevonden kom je uit bij een hippe bar bovenop een parkeergarage. Aan de buitenkant zie je dus ook niet dat er op het dak een bar aanwezig is. Dit is de ultieme plek om in de avond te genieten van een drankje met prachtig uitzicht over Lissabon. Wat wilt een mens nog meer? Het is een hippe bar waar veel jong publiek op afkomt. De Mojito’s zijn erg lekker en zijn een heuse aanrader!!! Adres: Calcada do Combro 58 in de wijk Bairro Alto. Voorbij de slagbomen neem je de tweede deur links en dan kom je in het trappenhuis. Uiteindelijk kom je boven uit bij de bar.

Rooftopbar Park

Accommodatie in Lissabon

Onze accommodatie tijdens onze citytrip naar Lissabon was een Airbnb. Deze had een ideale ligging. Namelijk vlakbij de opstapplaats van Tram 28 en dichtbij alle winkels. Het was een kleine accommodatie, maar voor met zijn tweetjes was het perfect. Je moet wel goed te been zijn, want de accommodatie ligt op een hoger gelegen gedeelte van Lissabon en in het gebouw waar het appartement zich bevindt moet je een aantal trappen lopen. Nu hadden wij hier geen problemen mee en de centrale ligging maakte dit al snel goed! Dit is de link naar de Airbnb: Arco Graca Downtown

Lissabon is een heerlijke stad om te verkennen. Echt een aanrader voor een citytrip. Ben jij wel eens in Lissabon geweest?