Voor op de bucketlist: Hawaii!

Guess who’s back?! Na een lange tijd stil te zijn geweest op travelwithmel.nl ben ik er weer helemaal klaar voor om jullie van nieuwe blogs te voorzien. De afgelopen 4,5 week op Hawaii waren geweldig, en ik heb er dan ook genoeg over te vertellen. Ik heb talloze tips, handige weetjes en echte must-do’s en must-sees. So be prepared!  In deze blog ga ik jullie al het één en ander over mijn reis vertellen en zal daar in volgende blogs nog verder op ingaan. Ik kan je in ieder geval al vertellen: mocht Hawaii nog niet op je bucketlist staan, dan mag deze er zo snel mogelijk op!

Zonsondergang

De eilanden van Hawaii

Wie aan Hawaii denkt, denkt misschien maar aan één eiland. Maar wist je dat Hawaii eigenlijk uit talloze eilanden bestaat? Deze liggen in de Stille Oceaan (helemaal links van Mexico). Niet alle eilanden zijn bewoond, dit zijn er namelijk maar een aantal. De meest bezochte eilanden zijn Oahu, Kauai, Maui en Big Island. Hawaii is de laatste en dus de 50e staat van de Verenigde Staten.

Hawaii kent 2 seizoenen, namelijk een zomer en een winterseizoen. De zomer begint in mei en eindigt in oktober en de winter begint in november en eindigt in april. Maar Hawaii heeft een vrijwel constant klimaat en is dus het hele jaar te bezoeken. Al moet ik uit persoonlijke ervaring zeggen dat het weer erg verschilt per eiland en het maakt zelfs wel eens uit aan welke kant je je van het eiland bevindt.

Daryl en ik hebben de eilanden Oahu, Kauai, Maui en Big Island bezocht. Elk eiland was zo verschillend en uniek. Wie bij Hawaii alleen aan wuivende palmbomen, een blauwe zee en witte zandstranden denkt, komt bedrogen uit. Er is namelijk zo veel meer. Hawaii is de perfecte bestemming voor zowel een actieve als ontspannende vakantie.

Eiland Oahu

Oahu is het meest toeristische eiland en is bekend vanwege Waikiki Beach met zijn surfers. Desondanks, zou ik op dit eiland niet te lang verblijven omdat er nog zo veel meer mooie dingen te zien zijn op de andere eilanden. Maar dit eiland zou ik zeker niet overslaan! Oahu heeft namelijk ook prachtige natuur en toffe plekken om te bezoeken. Wanneer je het toeristische gedeelte wil vermijden, zorg dan dat je niet in Waikiki of Honolulu verblijft. Ga bijvoorbeeld naar de North Shore. Hier hangt alweer een hele andere sfeer (en ben je lekker dichtbij de foodtrucks, jammie!).

Oahu

Eiland Kauai

Als ik aan Kauai denk dan gaat mijn hart sneller kloppen. Als natuurliefhebber is dit het perfecte eiland! Het is er groen, groen en nog eens groen. Ik vond Kauai echt fantastisch. Kauai is niet een groot eiland en in één accommodatie verblijven is dan ook voldoende. Dit eiland staat bekend om zijn talloze watervallen, grillige groene bergen en zijn adembenemende kustlijn. Verwacht op dit eiland wel wat regen. Het is natuurlijk niet voor niets zo groen. Vaak scheelt het ook aan welke kant van het eiland je je bevindt.

Kauai

Eiland Maui

Wil je heerlijk zon, zee en strand dan ben je bij Maui aan het juiste adres. Er zijn hier genoeg stranden waar je ook nog eens goed kunt snorkelen. Daarnaast staat Maui bekend om zijn Road to Hana. Dit is een prachtige route met talloze uitkijkpunten, watervallen en wandelingen! Daarnaast vind je op dit eiland ook de Haleakala Crater, die absoluut een bezoekje waard is (met name bij zonsopgang!).

Maui

Eiland Big Island

De officiële naam van Big Island is eigenlijk Hawaii, maar je snapt dat dit nogal voor verwarring zorgt (aangezien zo ook de hele eilandengroep bij elkaar heet). Daarom wordt dit eiland ook wel Big Island genoemd. Dit eiland doet zijn naam eer aan, want het is ook een erg groot eiland (alle andere eilanden passen bij elkaar in Big Island, zo groot is het!). Daarom is het verstandig om in ieder geval twee accommodaties te regelen op dit eiland. Big Island is eigenlijk een eiland met alles in één: er zijn vulkanen, opgedroogde lava velden (net een maanlandschap), stranden, tropisch regenwoud, dorre/droge vlaktes (soort steppe) en een rijke onderwaterwereld. Er is dus genoeg te zien en te doen!

Big Island

Hierboven is nog maar het topje van de ijsberg, want er is zo veel meer over de eilanden te vertellen! Binnenkort zal ik jullie per eiland meer informatie geven en vertellen wat je hier absoluut moet doen (of juist niet)!

Ik vond Hawaii werkelijk fantastisch! Het heeft mij in zoveel opzichten positief verrast. Ik heb genoten van elke minuut dat ik er was en vond het zelfs jammer om na 4,5 week te moeten vertrekken. Hawaii heeft absoluut mijn hart veroverd en ik hoop dat dit door middel van mijn blogs ook bij jullie gebeurd.

Aloha🌺