We gaan naar… Hawaii!!!

Sommigen zijn misschien al op de hoogte van onze volgende bestemming en anderen misschien niet. Dus bij deze: wij gaan naar Hawaii!!! Het staat al een tijd op de planning en het gaat nu ook zeker opschieten. Het zal daarom de komende weken wat stiller zijn op www.travelwithmel.nl, maar bij terugkomst zal ik heel veel gaan posten over onze 4,5 week in Hawaii (be prepared!). Daarnaast zal ik wel het één en ander posten op mijn Instagram (https://www.instagram.com/travelwithmel.nl/). Deze foto’s zijn ook te vinden onder het kopje “Fotoblogs” hier op de site.

Waarom Hawaii?

Hoe zijn wij in hemelsnaam op Hawaii gekomen, is de vraag die wij vaak krijgen. Het is nou niet echt dichtbij en het is een bestemming die je niet heel vaak hoort. Wij zijn door Daryl zijn werk gebonden aan de zomervakantie en daardoor vallen er wat landen op deze wereldbol af (helaas!).

Ik wilde graag naar Australië of Azië, maar juli en augustus zijn dan vaak niet de beste maanden in verband met het regenseizoen in sommige landen. Niet allemaal natuurlijk, maar wel een aantal die ik wilde bezoeken. Toen dachten wij na over een rondreis door de Verenigde Staten. Dat leek ons super gaaf, maar wij wilden graag ook een weekje relaxen. Wij hebben een druk jaar achter de rug en zijn hier wel aan toe (ons kennende lukt dat nooit, maar het idee is er, haha). Daarnaast was onze reis naar Zuid-Afrika een paar jaar geleden geweldig, maar wij waren kapot na deze vakantie. Dit is toch iets minder, wanneer je een aantal dagen later weer moet werken.

Dus dachten wij aan een rondreis door de Verenigde Staten met een weekje Hawaii. Ik ben mij toen gaan verdiepen in Hawaii en kwam erachter dat er hier zo veel te zien en te doen is, dat ik het stiekem te kort vond. Er zijn namelijk meerdere eilanden en op elk eiland is er zo veel te beleven. Toen hebben wij de knoop doorgehakt om 4,5 week naar Hawaii te gaan en ons helemaal onder te dompelen in deze eilandengroep.

Welke eilanden gaan wij bezoeken?

Wij gaan naar de eilanden Oahu (met Honolulu en het bekende Waikiki Beach), Kauai, Maui en Big Island (ja, het eiland waar onlangs een vulkaan is uitgebarsten). Deze vier eilanden gaan wij bezoeken. Elk eiland schijnt uniek te zijn met zijn eigen hoogtepunten en eilandse sferen. Ik ben heel benieuwd naar de prachtige hikes die we daar gaan maken, de mooie stranden met het blauwe water, de levendige onderwaterwereld en de adembenemende zonsondergangen.

Hawaii

Ik ben al helemaal lekker gemaakt voor Hawaii. Van de week heb ik namelijk mijn verjaardag gevierd met als thema: Hawaii (hoe kan het ook anders). Als jullie nog handige tips hebben, dan hoor ik deze graag! Ik kan in ieder geval niet meer wachten!