Waarom een midweekje Ierland een absolute aanrader is (+handige info)!

Afgelopen herfstvakantie zijn wij een midweekje naar Ierland geweest. Wauw!!!! We wisten niet dat we helemaal verliefd zouden worden op deze bestemming! Wat is Ierland een fantastisch land zeg (en dan hebben we er nog maar een klein stukje van gezien)!

Ierland

Waarom kozen we voor Ierland?

Tijdens het zoeken naar een bestemming voor de herfstvakantie hadden we een klein wensenlijstje. We wilden ten eerste niet te ver vliegen en we wilden een bestemming waarbij we natuur en stad goed konden combineren. Puur en alleen een citytrip zagen we niet zitten. We wilden namelijk ook graag mooie wandelingen kunnen maken.  Het was weer even een speurtocht, want tja… in de herfstvakantie kun je in Europa vaak te maken hebben met (hoe kan het ook anders) herfstig weer. Uiteindelijk kwamen we uit op Ierland. Wanneer je aan de herfstvakantie denkt, komt Ierland misschien niet direct bij je op. Ierland staat namelijk bekend om zijn “slechte” weer en regenbuien. Desondanks durfden wij dit gokje wel te wagen. Het idee van mooie natuur en lekker struinen door Dublin trok ons aan. Wij hebben absoluut geen spijt gehad van onze keuze.

Ierland

Informatie over Ierland

Wij vlogen vanaf Amsterdam naar Dublin in ongeveer 1 uur en 40 minuten. Ideaal dus! Je bent er namelijk zo. Mocht je een lekkere vroege vlucht hebben, dan heb je echt nog wat aan je dag. Daarnaast betaal je in Ierland gewoon met de euro, dus geen gedoe met ponden enzovoort. Er is wel één let op, want in het noorden van Ierland betalen ze namelijk wel met ponden. Dit deel van Ierland valt namelijk onder het Verenigd Koninkrijk. In Ierland wordt voornamelijk Engels gesproken, maar wat je bijvoorbeeld ook veel ziet terugkomen is het Gaelic. Op vele straatnaamborden zie je zowel de Engelse als de Gaelic benamingen terugkomen.

Informatie Ierland

Verblijf en vervoer

Onze accommodatie was net buiten Dublin, namelijk in het plaatsje Dalkey. We wilden namelijk niet in Dublin zelf verblijven, omdat we ook nog andere plekken op ons wensenlijstje hadden. Hierdoor was Dalkey een goede tussenoplossing. Vanaf Dalkey kan je wel de trein (ook wel de DART (Dublin Area Rapid Transport) genoemd) nemen naar Dublin. Je betaalt voor een retourticket voor 2 personen van Dalkey naar Dublin 12,50 euro totaal. Dit is goedkoper dan wanneer je een hele dag in Dublin moet parkeren. In Dublin kun je dan uitstappen bij de haltes Connoly of Pearse.

Wij hadden voor onze tijd in Ierland een huurauto geregeld. Dit hadden we gedaan, omdat we dus ook andere plekken dan Dublin wilden bezoeken. Een huurauto is ideaal, want je kunt namelijk makkelijk overal komen. Ook op plekken waar je met het openbaar vervoer niet kunt komen. Let er wel op dat je in Ierland links moet rijden. Gelukkig hebben wij hier nooit veel moeite mee en went het snel.  Onze eerste keer links rijden, was namelijk in Zuid-Afrika maar onlangs zijn we in Mauritius geweest en ook hier wordt er links gereden.

Vervoer

Waarom we verliefd zijn geworden op Ierland

Eigenlijk gingen we niet met heel veel verwachtingen naar Ierland (Dublin) toe. Misschien heeft dit land ons juist daarom zo verrast. We hebben namelijk erg genoten van de knusse, gezellige pubs met livemuziek. Vaak gaat dit ook gepaard met lekker eten (wij zijn dan ook echte bourgondiërs)! Maar ook in de omgeving van Dublin zijn we verrast door de prachtige natuur. Gewoon zo mooi!!! We hebben dan ook een aantal toffe hikes gemaakt. Natuurlijk ga ik hierover ook een blog schrijven. Het feit dat we er in de herfst waren, vonden we eigenlijk een pluspunt. Hierdoor was de natuur echt op zijn mooist. Door al die verschillende herfstkleuren oogden het allemaal prachtig. Nu hadden wij het ook enorm getroffen met het weer. Alleen de laatste dag hebben we regen gehad. De rest van de dagen hadden we alleen maar mooi weer. Op deze dagen zijn we dan ook gaan wandelen.

Verliefd op Ierland

Wat mij betreft mag Ierland op je bucketlist. Wij hebben namelijk genoten. De afwisseling van stad en natuur vonden wij ook erg fijn. Voor ons gevoel waren we er echt even helemaal tussenuit. Heerlijk! Daarnaast vonden we de herfstvakantie de ideale tijd van het jaar. Ken jij nog leuke bestemmingen voor in de herfst?