De leukste pubs in Ierland (Dublin)!

Ierland staat natuurlijk bekend om zijn gezellige kroegen, ook wel pubs genoemd. Tijdens je bezoek aan Ierland ontkom je er dan ook niet aan om er één te bezoeken (en als het aan ons ligt wel meer dan één ;).

Tijdens ons verblijf in Ierland hebben we dan ook een aantal gezellige pubs aangedaan. Hieronder vertel ik je welke pubs in Ierland een bezoekje waard zijn!

The Temple Bar

Ik denk wel de bekendste en meest gefotografeerde pub van Dublin: The Temple Bar. Deze drukke, maar erg gezellige pub is te vinden in het Temple Bar District. Toen wij er waren was de pub al helemaal ondergedompeld in kerstversiering. Erg gezellig! Binnen was er live muziek, namelijk een man met zijn gitaar. Hij zong zo leuk dat de sfeer meteen goed was! Ook niet onbelangrijk is dat ze ontzettend veel whiskey’s, bieren en andere dranken serveren. Dit was onze eerste pub die wij aandeden en waren dan ook gelijk verkocht. Het was gelijk een goede eerste ervaring!
Adres: 47/48 Temple Bar, Dublin D02 N725, Ierland

The Temple Bar pub in Ierland

Johnnie Fox’s Pub

Johnnie Fox’s Pub is de hoogstgelegen pub van Ierland. Hier moesten wij dan ook wel een bezoekje aan brengen. Naast het feit dat deze pub de hoogstgelegen pub van Ierland is, bestaat hij al sinds 1798! Al die tijd is de binnenkant van deze pub dan ook niet veranderd. Aan de muren hangen oude posters en foto’s van vroeger. Antieke spulletjes staan uitgestald in kasten of planken. Het is net een museum waar je doorheen wandelt. Je gaat echt even terug de tijd in en komt dan ook ogen te kort. Wij hebben in deze pub ook gegeten en vonden het zeker een bijzondere ervaring. Bij ons was de pub ook versierd met halloweenversiering, want dat was bijna. Een aanrader is om naar deze pub toe te gaan na een bezoekje aan de Wicklow Mountains.
Adres: Glencullen Co. Dublin D18 X635, Ierland

Johnnie Fox pub in Ierland

The Brazen Head

The Brazen Head is de oudste pub van Dublin en bestaat sinds 1198(!). De muren zijn binnen volgehangen met badges, biljetten en anders versiersels. Er zijn verschillende ruimtes met een bar en tafels. Ik houd niet van bier, dus Guinness gaat helaas niet voor mij op. Daarentegen lust ik wel appelcider. Bij The Brazen Head heb ik voor het eerst een Kopparberg Strawberry Lime op. Deze was me lekker!!! Helaas verkopen ze deze niet in elke pub, maar hij is zeker een aanrader!
Adres: 20 Lower Bridge St, The Liberties, Dublin, D08 WC64, Ierland

The Brazen Head pub in Ierland

The Dawson Lounge

Na de hoogstgelegen pub van Ierland en de oudste pub van Dublin mocht natuurlijk de kleinte pub van Ierland niet ontbreken: The Dawson Lounge. Je zou deze pub bijna voorbij lopen, omdat tja… hij is klein en ziet hem daarom bijna over het hoofd. Via een smalle deur loop je naar beneden richting de bar. Echt een gezellige pub kan ik het niet noemen. Maar om even uit te rusten is het prima! Helaas heb ik hier de minst lekkere appelcider op, namelijk een Bulmers (niet echt mijn smaak).
Adres: 25 Dawson St, Dublin 2, Ierland

The Dawson Lounge pub in Ierland

The Bank on College Green

The Bank is een prachtige bar in hartje Dublin. Na een intensieve dag in Dublin zijn we deze pub in gedoken. We waren toe aan een drankje en een soepje om lekker op te warmen. Vanaf buiten oogt het uithangbord van The Bank al indrukwekkend en maakte het ons nieuwsgierig naar de binnenkant. The Bank stelde ons dan ook niet teleur. Vanbinnen is The Bank erg mooi en fancy! Ook ons soepje was erg lekker!
Adres: The Bank Bar and Restaurant, 20-22 College Green, Dublin 2, Ierland

The Bank pub in Ierland

The Merchant’s Arch

Wat vonden wij dit een gezellig pub zeg! Aan de buitenkant heeft deze pub een indrukwekkende uitstraling, maar binnen is het heerlijk knus en gezellig. Zeker na een koude dag buiten, is een pub een warm welkom. We hebben hier lekker gegeten (het stoofpotje is een aanrader!) en gedronken. Ook de live muziek was weer top en hebben we dan ook weer bij meegezongen. Daryl houdt erg van speciaalbier en er werden wat goede aanraders door de serveersters gegeven. Wij zouden een volgende keer zeker teruggaan naar Merchant’s Arch.
Adres: 48-49 Wellington Quay, Temple Bar, Dublin, D02 EY65, Ierland

The Merchant's Arch pub in Ierland

Het “pubben” in Ierland hebben wij helemaal uitgevonden. We houden van de sfeervolle kroegen met hun live muziek en lekkere dranken. Het maakt niet uit of je er op een maandag-, dinsdag- of donderdagavond bent, het is er namelijk altijd gezellig! Wij hebben er van genoten! Heb jij een favoriete pub in Ierland?