Hoogtepunten tijdens de Road to Hana!

In mijn vorige blogs hier en hier heb je al het één en ander kunnen lezen over de Road to Hana op Maui. Dat de Road to Hana een prachtige route is, is geen geheim. Zonder onderweg te stoppen, kun je al genieten van het prachtige uitzicht. Maar welke bezienswaardigheden zijn nu echt de moeite waard en mag je niet overslaan tijdens de tour? Lees hier meer over de hoogtepunten tijdens de Road to Hana:

Black Sand Beach (Wai’anapanapa State Park)

In het Wai’anapanapa State Park bevindt zich “Black Sand Beach”. Zwarte stranden steken hier af tegen het blauwe water. Een bijzondere ervaring om dit van dichtbij te zien. Door vulkanische activiteiten is het zand zwart gekleurd. De zee bij deze stranden is nogal ruig, maar pootje baden is een aanrader!

Black Sand Beach tijdens Road to Hana

Bamboo Forest (Pipiwai Trail)

Voorbij het plaatsje Hana vind je het Haleakala National Park (dit is een andere ingang dan waar ik het over had in mij vorige blog over de zonsopgang in het Haleakala National Park). Vanuit hier start de Pipiwai Trail. Een gave, maar intensieve hike (vooral met warm weer). Tijdens deze wandeling kom je watervallen tegen, een gigantische Banyan Tree en niet onbelangrijk een heel Bamboe bos. Hoge, dikke bamboestengels reiken hier naar de hemel. Je zintuigen worden tijdens deze hike geprikkeld. Naast het feit dat de omgeving prachtig is om te zien, hoor je hier een soort muziek dat wordt veroorzaakt door de wind die tussen de bamboestengels waait. Aan het einde van deze trail kom je uit in een groene vallei en word je beloond met een gigantische waterval. Tijdens de weg hiernaartoe kom je witte bloempjes tegen en die ruiken naar bellenblaas (echt!!).

Pipiwai Trail tijdens Road to Hana

Wailuaiki Road

Ik ben dol op watervallen. Tijdens de Road to Hana word je hier dan ook rijkelijk mee beloond. Maar nog leuker is het natuurlijk om bij een waterval te zwemmen! Er wordt aangeraden om bij “Chings Pond” te gaan zwemmen, maar wij vonden dit niets. Het is moeilijk te bereiken, het water was een beetje vies en er stond bij ons een sterke stroming. Een beter alternatief was: “Wailuaiki Falls”. Deze vind je tussen milemarker 21 en 22. Je ziet op een gegeven moment een metalen hek langs de kant van de weg met een bordje waarop staat: “Wailuaiki Road”. Vanaf hier start de wandeling naar de watervallen. Je loopt eerst een stuk heuvelopwaarts. Op een gegeven moment zie je lager gelegen een gigantische waterval. Deze is niet goed te bereiken, maar is wel prachtig om te zien. Wanneer je het pad verder volgt, kom je uit bij een plas met een kleinere waterval. Hier kun je heerlijk zwemmen! Dus neem je zwemkleding en handdoek maar mee!

Wailuaiki Falls tijdens Road to Hana

Twin Falls

Eén van de eerste stops tijdens de Road to Hana zijn de Twin Falls. Vanaf het kleine parkeerplaatsje kom je uit op een terrein met prachtige bloemen, planten en bamboe. Een glibberig pad leidt je naar de Twin Falls. Bij ons had het daarvoor geregend, dus het water kwam met volle kracht naar beneden! Een mooie eerste stop. Wees op tijd, want het kan hier nogal druk worden.

Twin Falls tijdens Road to Hana

Eucalyptus Trees

Als je niet van het bestaan af weet, zou je ze bijna voorbij rijden: de Eucalyptus Trees. Er is namelijk geen parkeerplaats of bordje waaruit je kunt afleiden dat de bomen hier staan. Vlakbij milemarker 7 kun je ze vinden aan de linkerkant van de weg (en rechts als je vanuit Hana rijdt). Je moet je auto dus ergens langs de kant van de weg parkeren en een oversteek maken richting de bomen. Het pad ernaartoe kan nogal modderig zijn, maar het is echt bijzonder om deze bomen van dichtbij te bewonderen. De bast van deze bomen hebben allemaal verschillende kleuren. Van groen tot en met oranje! Helaas hebben sommige mensen hun namen in de stam van de bomen gekerfd. Echt ontzettende zonde! Toch is het de moeite waard om een stop te maken bij deze regenboogbomen.

Eucalyptus Trees tijdens Road to Hana

Red Sand Beach

Geloof het of niet maar na een zwart strand vind je op Maui zelfs een rood strand! Hoe bijzonder is dat?! Dit rode strand is niet heel makkelijk te vinden. In mijn vorige blog had ik het over “The Shaka Guide” app, deze vertelt precies hoe je er moet komen. Deze trail schijnt nogal eens gevaarlijk te zijn, maar bij ons waren de omstandigheden goed. Het is wel aangeraden om goede schoenen/sandalen aan te hebben. Aan het einde van de wandeling word je beloond met een prachtig uitzicht op een knalrood strand met turquoise water waaruit zwarte lavarotsen steken.

Voor degene zonder de “The Shaka Guide”app: Parkeer aan het einde van Uakea Road. Hier vind je aan je linkerhand the Hana Community Center. Loop over hun terrein richting de kust (aan je rechterhand) en aan de je linkerhand begint dan de trail.

Red Sand Beach tijdens Road to Hana

Dit waren mijn hoogtepunten tijdens de Road to Hana. Welke stops spreken jou aan?