Dit mag je niet missen op het eiland Oahu, Hawaii!

Eindelijk was het dan zover onze reis naar Hawaii! En dit avontuur begon allemaal op het eiland: Oahu. In mijn vorige blog (Voor op de bucketlist: Hawaii!) heb ik al een klein tipje van de sluier gelicht over het eiland Oahu. Maar vandaag ga ik hier wat dieper op in. Ik ga jullie meer vertellen over dit eiland en ook wat je hier gedaan moet hebben!

Oahu is het derde eiland in grootte van de Amerikaanse staat Hawaii. Ongeveer 80% van de bevolking van deze eilandengroep woont op Hawaii. Op dit eiland bevindt zich de grootste stad, tevens de hoofdstad van de eilanden, namelijk: Honolulu.

Oahu is een ware trekpleister voor toeristen. Er is dan ook genoeg te doen en te zien. Hieronder lees je onze hoogtepunten van het eiland Oahu.

Top 5 activiteiten die je niet mag overslaan!

1. Verblijf in Waikiki Beach

Oahu staat toch wel bekend om zijn Waikiki Beach. Waikiki is een wijk gelegen in Honolulu. Veel van de toeristen verblijven dan ook hier in de buurt. Er bevinden zich meerdere hotels, een strand met talloze surfers en je vindt er genoeg winkels om te shoppen. Daarnaast heb je een prachtig uitzicht op Diamond Head. Waikiki is leuk om een keer geweest te zijn, maar als je hier komt om uit de toeristische drukte te ontsnappen dan zit je hier niet op de juiste plek. Toch zijn wij blij dat we hier geweest zijn. Je komt hier namelijk gelijk in de Hawaiiaanse sferen met de talloze surfboards en de winkeltjes met de bekende Hawaii blousen. Mocht je een echte en originele Hawaii blouse willen aanschaffen, dan moet je naar: Bailey’s Antiques and Aloha Shirts. Dit kleine winkeltje is volgepropt met de meest fleurige en uiteenlopende Hawaii shirts. Super tof! Het adres is: 517 Kapahulu Ave, Honolulu, HI 96815, Verenigde Staten.

Waikiki Beach

2. Beklim Diamond Head

Voor een prachtig uitzicht op Waikiki Beach moet je de Diamond Head Crater beklimmen. Diamond Head is een vulkanische slakkenkegel (meest eenvoudige vulkaan-type). Het is een flinke klim naar boven, maar je wordt uiteindelijk beloond met prachtige vergezichten. Vanaf de ene kant kijk je uit op de krater en vanaf de andere kant zie je de zee met Waikiki Beach. Wees er vroeg bij, want het kan nog al druk worden. Daarnaast is het ‘s-ochtends koeler, waardoor deze hike veel beter te doen is. In de middag is het toch al gauw te warm.

Diamond Head

3. Laat je verrassen door de onderwaterwereld op Hanauma Bay

Houd je van snorkelen? Dan ben je bij Hanauma Bay aan het juiste adres! Hanauma Bay is een baai en ligt in het zuid-oosten van Oahu. Het is de ultieme plek om zeedieren te spotten. Bij de ingang heb je prachtig uitzicht over de baai met zijn azuurblauwe water, wuivende palmbomen en een goudkleurig zandstrand (houd je camera maar bij de hand!) Wij waren al erg vroeg hiernaartoe gegaan, zodat we de drukte voor waren. Vanaf 6 uur ‘s-ochtends gaat het park open (elke dinsdag is het park gesloten!). De bezoekers die voor 7 uur het park ingaan, hoeven geen entreegeld te betalen. Wij waren er voor 7 uur en hadden dus geluk. Mocht je na 7 uur hier naartoe gaan, dan kost de entree: 7,50 dollar p.p.. Eenmaal aangekomen op het strand kun je dan eindelijk het water in om te gaan snorkelen! Wij hebben hier vele vissen gespot en hier heb ik zelfs voor de eerste keer met een zeeschildpad gezwommen! Wat een te gekke ervaring was dit. Ik was helemaal gelukkig. Het zijn zulke mooie dieren om in het wild tegen te komen. En geloof het of niet, maar we hebben zelfs een zeehond hier mogen bewonderen. Deze kwam uit het water en heeft de hele dag op het strand gelegen!

Tip: voor mensen die slecht te been zijn (of geen zin hebben om te lopen) rijdt er een shuttle busje heen en weer van de ingang naar beneden richting de baai. Naar beneden kost je 1 dollar en naar boven kost je 1,25 dollar.

Hanauma Bay

4. Een knalblauwe zee met een wit zandstrand? Ga naar Kailua Beach Park

Iedereen denkt bij Hawaii aan een blauwe zee en een wit zandstrand. Wil je graag een dagje relaxen op zo’n mooi strand? Breng dan een bezoekje aan het Kailua Beach Park. Het lijkt alsof je in een reismagazine bent gestapt. Daarnaast is het strand erg ruim en lig je dus niet dicht op elkaar (bij ons lag er pas meters verderop andere mensen). Echt een aanrader!

Kailua Beach Park

5. Huur een auto en rijd richting de North Shore

Voor een compleet andere sfeer dan Waikiki, moet je richting de North Shore rijden. Onderweg kom je prachtige groene bergketens tegen en kun je ontsnappen uit de drukte. De North Shore is het walhalla voor surfers. In de winter worden hier dan ook meerdere surfwedstrijden gehouden. Mocht je dol zijn op foodtrucks dan ben je hier aan het juiste adres. Bekende foodtrucks zijn: “Shrimp Shack” en “Giovanni’s”. Beide staan bekend om hun heerlijke garnalen in knoflook. Jammie!

North Shore

Zoals je ziet is er genoeg te doen op Oahu! Natuurlijk is er op dit eiland nog veel meer te doen, denk bijvoorbeeld aan Pearl Harbour of de Dole Pineapple Plantation bezoeken. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin gehad en het was een goede start voor onze reis langs de eilanden van Hawaii. Hopelijk kunnen jullie wat met bovenstaande informatie! Wat zou jij niet willen missen op Oahu?