Overweldigende natuur, zo dichtbij…. Luxemburg!

Wie aan mooie watervalletjes, beekjes, groene bossen en heuvels denkt, denkt misschien niet gelijk aan een vakantie in Luxemburg.

Maar niets is minder waar! Houd je van wandelen en mooie natuur? Dan is Luxemburg zeker een bezoekje waard. De bekendste wandelroute in Luxemburg is de Müllerthal trail. Deze bestaat uit 3 routes en varieert in moeilijkheidsgraad. Stevige wandelschoenen zijn dan ook geen overbodige luxe. Deze routes leiden je langs leuke dorpjes, watervalletjes, stromende beekjes en indrukwekkende rotsformaties.

Wij verbleven tijdens de herfstvakantie in een stacaravan op camping Birkerlt in La Rochette. Wij zijn hier ongeveer een week geweest en mochten niet klagen over het weer! Vanaf deze camping is alles goed met de auto te bereiken. Wij hebben een boekje met de routes van de Müllerthal trail gehaald bij de receptie op de camping (deze is ook verkrijgbaar bij het VVV kantoor in het dorpje). Meer informatie over de Müllerthal trail is te vinden op http://www.mullerthal-trail.lu/nl.

Elke keer hebben wij delen van één van de routes gelopen. Vaak parkeerden wij onze auto aan het begin van een trail en namen wij weer de bus terug richting onze auto. Je loopt namelijk geen rondje.

De volgende routes hebben wij gelopen:

Luxemburg

Van Müllerthal naar Hersberg

Van Müllerthal naar Hersberg is een prachtige route. Tijdens deze route loop je langs de bekende waterval de  “Schiessentümpel”, manoevreer je je tussen aardedonkere rotsspleten en word je overmand door grote rotspartijen. *Zucht*, als natuurliefhebber kun je tijdens deze wandelroute echt je hart ophalen. Alles is zo mooi groen. Bij de “Schiessentümpel” zelf was het wat toeristischer, maar zeker niet minder mooi. Het is echt heerlijk om hier te gaan hiken.

Lengte: 8,3 km
Duur: 3 h (dan moet je wel stevig doorlopen zonder pauzes)
Start: Mullerthal “Heringer Millen”
Doel: Hersberg
Bus: 470

Tip: Neem een zaklamp mee! De weg door de spleten van de grotten zijn erg donker (ohja, deze kunnen ook erg smal zijn).

Luxemburg

Van Echternach naar Berdorf

De route van Echternach naar Berdorf is erg divers. Je begint in het plaatsje Echternach. De weg kronkelt eerst een stukje door Echternach, maar daarna ga je toch al snel de natuur in. De met mos begroeide keien, de gigantische rotspartijen en een klim met een touwladder voor een prachtig uitzicht zullen je zeker niet teleurstellen! Hoogtepunten tijdens deze hike zijn onder andere het uitkijkpunt “Troosknäppchen”, de rotspartij “Perekop” en het openluchttheater.

Lengte: 6 km
Duur: 2-2,5 h
Start: Echternach “Gare”
Doel: Berdorf
Bus: 111

Luxemburg

Vanaf de camping naar oude ruïnes van het kasteel in La rochette

Vanaf de camping heb je een route naar het kasteel La Rochette. Het kasteel is hoger gelegen en kijkt als het ware neer op de stad. Na een stijl stukje lopen, kom je dan bij de oude ruïnes van het kasteel. Vanaf het kasteel heb je mooie vergezichten en uitzichten op het plaatsje La Rochette.

La Rochette

Overige tips voor een vakantie in Luxemburg

  • Vanaf La Rochette rijd je in ongeveer 45 minuten naar Trier in Duitsland. Trier is (samen met Worms) de oudste stad van Duitsland. Hier kun je heerlijk een dagje winkelen. Het is een leuk plaatsje om een dagje heen te gaan. In Trier vind je ook De Porta Nigra. Dit is een bekende stadspoort en is vlakbij de winkels te vinden (niet te missen). Deze is in 180 na Chr. gebouwd en is één van de best bewaarde oude Romeinse stadspoorten ten noorden van de Alpen.
  • Een bezoekje brengen aan kasteel Vianden is absoluut een aanrader. Kasteel Vianden is een prachtig kasteel dat uitkijkt op het dorpje Vianden. Wij hebben onze auto vlakbij het kasteel kunnen parkeren. Ideaal dus! Tip: neem tijdens je bezoek aan het kasteel een audio-guide. Deze vertelt je alle ins en outs over het kasteel.
Kasteel Vianden

Hopelijk heb ik jullie overgehaald om eens een bezoekje te brengen aan Luxemburg. Ik ben erg enthousiast over dit kleine landje en zal in de toekomst hier zeker weer eens heengaan. Ben jij wel eens in Luxemburg geweest?

Door |2020-03-24T19:12:51+00:00april 3rd, 2018|Bestemmingen, Europa, Luxemburg|0 Reacties

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant