Wat te verwachten in attractiepark Universal Studios Florida?

Ik ben weer terug van weggeweest! Onze bestemming was Florida. Wij hebben het hier heerlijk gehad en komende blogs zal ik jullie dan ook het één en ander hierover vertellen.

Tijdens ons verblijf in Florida zijn wij naar het Universal Studios attractiepark in Orlando geweest. Eigenlijk bestaat Universal uit 3 attractieparken, namelijk: Island of Adventure, Universal Studios Florida en Volcano Bay Water Theme Park.

Wij hadden voor alle 3 de parken een ticket met park to park access. Dat wil dus zeggen dat je op 1 dag meerdere parken kunt bezoeken. Dit raad ik je aan om te doen, want dit is echt ideaal. Wij hebben hier meerdere malen gebruik van gemaakt. Zeker als je wil reizen met de Hogwarts Express (deze rijdt heen en weer tussen Island of Adventure en Universal Studios Florida) in The Wizarding World of Harry Potter. Ik zeg dus doen! Via de officiële site van Universal vind je vaak bepaalde deals of combinatie aanbiedingen (https://www.universalorlando.com).

Universal Studios Florida

Daarnaast hadden wij ook een hotel on site. Wij verbleven in het Cabana Bay Beach Resort. Ook dit was echt heel fijn. Er rijdt hier vanaf ’s ochtends vroeg tot ongeveer 02:00 uur ’s nachts een shuttlebus die je naar de ingang van de parken brengt. Daarnaast heb je wanneer je in een on-site hotel verblijft early admission (vroege toegang) tot Universal Studios Florida en Volcano Bay. Dit is zo fijn. Hierdoor kan je in Universal Studios Florida al een uur eerder naar “Diagon Alley” in The Wizarding World of Harry Potter. En geloof me dit wil je. Hierdoor kan je op je gemak lekker rondstruinen en alles goed bekijken zonder dat iedereen voor je neus loopt. In de middag is het namelijk erg druk.

Cabana Bay Beach Resort

Wat kun je in de parken verwachten? 

Universal Studios Florida

Dit is een mooi en ruim opgezet park. In dit park zie je diverse thema’s terugkomen, zoals: Hollywood, New York, The Wizarding World of Harry Potter en meer. Hier vind je ook attracties van bekende films/series, zoals: Shrek, The Simpsons, Fast & Furious, Harry Potter,  enzovoort. Daarnaast vind je hier ook talloze winkeltjes en eettentjes.

Universal Studios Florida

Island of Adventure

Dit park bestaat uit 7 themagebieden, namelijk: Marvel Super Hero Island, Toon Lagoon, Jurassic Park, The Wizarding World of Harry Potter, The Lost Continent, Seuss Landing en Skull Island.  Elk thema heeft zijn eigen charme en is helemaal naar dit onderwerp ingericht. Erg leuk om hier doorheen te lopen en elke keer iets anders te zien. Marvel Super Hero Island is bijvoorbeeld gebaseerd op bekende stripfiguren: van Spiderman tot de Hulk. Hier zal je dan ook meerdere superhelden tegenkomen.

Island of Adventure

Volcano Bay

Volcano Bay is een waterpretpark en kenmerkt zich door de grote vulkaan in het midden van het park. Er zijn talloze glijbanen, waterbanen en zwembaden te vinden in dit park. Als je hier een dag heen gaat, zul je je niet vervelen. Bij binnenkomst krijg je een horloge waarbij je je voor een waterattractie kunt aanmelden. Deze plaatst je in een virtuele rij. Je horloge geeft dan aan over hoeveel minuten je bij de attractie moet zijn en telt voor je af. Zo kun je in de tussentijd wat anders gaan doen. Erg handig dus!

Volcano Bay ligt niet naast de andere twee parken, maar een stukje verderop. Vanaf het Cabana Bay Beach Resort loop je zo naar Volcano Bay. Lekker dichtbij!

 

Volcano Bay

City Walk

Voordat je door de hoofdingangen van Adventure Island en Universal Studios Florida gaat, heb je eerst nog de City Walk. De City Walk is een bruisend gebied vol met eetgelegenheden, winkeltjes en clubs. Je vindt hier bijvoorbeeld een Hard Rock Café of een Fossil winkel. Het is er erg leuk en gezellig druk. Hier kan je na je dagje rondwandelen door het park gaan zitten en wat eten.

City Walk

Ik vond alle 3 de attractieparken van Universal echt ontzettend leuk. Een aanrader voor als je in Orlando bent! De afwisseling van de parken was erg fijn en ik heb mij dan ook geen moment verveeld!