Wat is het ESTA-formulier?

Voor onze reis naar de Verenigde Staten (zie vorige blog!) hebben wij het volgende moeten regelen, namelijk een ESTA-formulier. Zonder dit formulier kun je namelijk niet naar de Verenigde Staten toe.

Wat dit formulier inhoudt, lees je in deze blog.

Wat is het ESTA-formulier?

ESTA is een afkorting en staat voor: Electronic System for Travel Authorization. Dit formulier dient als reistoestemming om de Verenigde Staten in te komen. Via dit ESTA-formulier bepaalt de douane van de Verenigde Staten of je het land in mag. Het formulier is geen garantie dat je toegang krijgt tot de Verenigde Staten. Bovendien is het ESTA-formulier geen visum! Een visum moet je namelijk aanvragen via het consulaat. Doordat Nederland deelneemt aan het Visa Waiver Program hoeven wij dus (met een aantal andere landen) geen visum aan te vragen voor bijvoorbeeld toeristische doeleinden (met de maximum van 90 dagen). Wat je dus nodig hebt voor een korte vakantie is een paspoort en het ESTA-formulier.

Hoelang van tevoren moet ik het ESTA-formulier aanvragen?

Het formulier moet je 72 uur voor vertrek indienen. Het kan ook ongeveer 72 uur duren voordat je je toestemming krijgt.

Hoelang is de ESTA-reistoestemming geldig?

Deze is 2 jaar geldig. In deze 2 jaar mag je dus onbeperkt naar de Verenigde Staten toe reizen (tenzij er iets in je paspoort of aanvraag verandert).

Heb je een ESTA-formulier nodig bij een overstap in de Verenigde Staten?

Ja, ook dan heb je een ESTA-formulier nodig.

Wat moet ik invullen bij de aanvraag van dit formulier?

Bij dit formulier moet je je gegevens invullen zoals staan vermeldt in je paspoort. Daarnaast worden er vragen gesteld m.b.t. je werk, gegevens van je ouders, of je bepaalde landen hebt bezocht en wat het adres is van je accommodatie. Best wel veel dus. Je moet er dus echt even voor gaan zitten en hier de tijd voor nemen.

Waar kan ik het ESTA-formulier invullen?

Je kunt op de officiële site het formulier invullen en indienen. Wij hebben ook onze formulieren hier ingevuld en ingediend en dit werkte prima. Ik weet ook dat je sites hebt waar je deze in het Nederlands kunt invullen.

Is de aanvraag kosteloos?

Nee, de aanvraag kost geld. Per aanvraag kost dit 14 dollar.

Hopelijk hebben jullie wat aan bovenstaande informatie en maakt het het regelen van een ESTA-formulier wat makkelijker!